See Events

Healthy Humour Presents: Een (on)gezouten mening over het Preventieakkoord

we zijn volledig uitverkocht!

WAT EEN BELANGSTELLING VOOR DIT EVENT.  Alle beschikbare plaatsen zijn gereserveerd. Ook hebben we geen "aan de deur-kaarten" meer beschikbaar. we kijken enorm uit naar een bijzondere avond.

Een humoristische avond vol debat, cabaret en improvisatie over het Preventieakkoord!

HET PROGRAMMA

Iets vaker naar de sportschool, wat gezonder eten, een wijntje minder en misschien wil stoppen met roken: velen weten van zichzelf dat het wel iets gezonder kan. Maar in de praktijk komt het er niet altijd van, ondanks alle goede bedoelingen.

Eind november 2018 werd het landelijke preventieakkoord gepresenteerd: de overheid en tientallen organisaties presenteerden een akkoord om een gezondere leefstijl te bereiken. Maar de scheidslijn tussen betutteling en aanmoedigen is flinterdun. Op donderdag 24 januari gaan we, onder het genot van een gezond/ongezond drankje en hapje, in gesprek over hoe het preventieakkoord ons allemaal raakt.

Hoe groot is het probleem van een ongezonde leefstijl eigenlijk? Op welke manieren kunnen we daar succesvol iets aan doen? En zijn er met behulp van technologie ook leukere manieren denkbaar in plaats van alle ongezonde verleidingen maar te verbieden? We nodigen iedereen uit om met ons mee te denken en praten. Wetenschappers, artsen en techneuten schuiven aan om hun licht op de problematiek te schijnen. En er is volop ruimte voor discussie en gelach.

PLANNING

19.30 - 20.00

Ontvangst met een drankje

20.00 - 20.15

Welkomstwoord en introductie preventieakkoord

20.15 - 20.25

Preventieakkoord en Twente

20.25 - 20.35

Ervaringsdeskundige

20.35 - 20.45

Sketch

20.45 - 20.55

Interactieve discussie tussen publiek

20.55 - 21.10

Pauze met drankje en hapje

21.10 - 21.25

Pitches panel

21.25 - 21.30

Sketch

21.30 - 21.50

Debat tussen panel en publiek

21.50 - 22.00 

Cabaretier

22.00 

Afronding en afsluiting

Moderators

Hermie Hermens
Prof. Telemedicine - Universiteit Twente & Roessingh Research Development

Prof. Dr. Ir. Hermie J. Hermens studied biomedical engineering at the University of Twente, then became head of the research group at Roessingh, Centre for Rehabilitation. In 1990 he was co-founder and first director of RRD. He did his PhD on surface EMG, became professor in Neuromuscular Control (2001) and later (2010) professor in Telemedicine. Currently he supervises 15 PhD students. 26 PhD students finished under his (co)supervision.

Femke Nijboer
Ass. Prof. Smart Coaching and Creative Technology - Universiteit Twente

Femke Nijboer is an assistant professor in the Biomedical Signals and Systems (BSS) group at the University of Twente (Enschede, the Netherlands). Nijboer currently investigates smart coaching strategies for e-health and telemedicine. Her work is a cross-over of human-computer interaction, neuroengineering, e-health, telemedicine and ethics.

Het panel

Miriam Vollenbroek-Hutten
Hoofdwetenschapsbureau - Ziekenhuis Groep Twente
Stephanie Jansen-Kosterink
Bewegingswetenschapper - Roessingh Research Development
Boony Thio
Kinderarts MST
Jan Binnenmars
Ambassadeur Preventiecoalities Ministerie VWS
Manuel Vazquez
Ervaringsdeskundige

Acteurs & cabaretier

Bart Peeters Weem

Bart Peeters Weem is theatermaker en onder andere actief als docent improvisatietheater. Hij is onderdeel van cabaretduo Peeters Weem & Duipmans, speelde in diverse producties, waaronder verschillende voorstellingen op maat samen met Mareen Hoek.

Mareen Hoek

Mareen is afgestudeerd in 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is sindsdien werkzaam geweest in Twente als speldocent, regisseur en actrice. Na haar studie heeft ze 12 jaar in de theatersportgroep Tante Piek's Visite gespeeld.  Ook werkte ze af en toe voor tv en film. Sinds 2003 geeft ze improvisatietheaterlessen aan studenten van de UT en momenteel werkt ze ook bij Stichting Cliniclowns. Samen met Bart Peeters Weem maakt ze improvisatietheater op maat.

Patrick de Haan

Patrick de Haan is een taalvermaker. Hij vermaakt taal en daarmee vermaakt hij mensen. Letters, woorden en zinnen zijn bij hem nooit veilig. Ze worden gedraaid en gekneed en van nieuwe dimensies voorzien; een ongehoord woord, een geopend gedicht en zinnige onzinnen. Zijn rap van de tongriem gesneden grote mond is in zijn performances een belangrijk wapen in zijn voortdurende strijd tegen conformisme en onnozelheid. Hierbij is het zijn grote hobby om van zijn beroep zijn hobby en van zijn hobby zijn beroep te maken. Dat kan hij de hele dag doen. Laat staan zitten.

WAAR EN WANNEER 

  • 24 januari 2019
  • Deuren geopend tussen 19.30 - 20.00
  • Programma tussen 20.00 - 22.00
  • Entree gratis (ontvangst- en pauzedrankje en hapje inbegrepen)
  • Concordia, Theaterzaal, Oude Markt 15, Enschede

DEELNEMEN en Registreren?

Alle beschikbare plaatsen zijn inmiddels gereserveerd. Aanmelden voor dit event is dus helaas niet meer mogelijk. Aan de deur hebben we ook geen kaarten meer beschikbaar. Mocht je vragen aan de organisatie hebben, of je wilt jezelf nog afmelden, laat het ons dan weten door een email te sturen naar techmed-events@utwente.nl.   

Organisatie 

Dit evenement is een onderdeel van de e-healthweek, die door het hele land plaatsvindt tussen 21-26 januari 2019. Het evenement wordt georganiseerd door het strategische prorgramma Personalized eHealth Technology van TechMed Centre