Sander Verstraten

Student Psychology

Sander Verstraten heeft op het Saxion in Dordrecht de HBO-bachelor Toegepaste Psychologie gedaan. Nu doet hij de master Psychology aan de Universiteit Twente. Hij heeft gekozen voor de richting Conflict, Risico en Veiligheid. Na zijn master wil hij graag promoveren in deze richting. “Ik vond informatie over waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen altijd al interessant. Omdat ik na mijn Hbo-opleiding meer verdieping wilde, ben ik op zoek gegaan naar een vervolgopleiding.”

Mijn oog viel op de Universiteit Twente, omdat de masterrichtingen die ze aanbieden mij erg aanspreken. Daarnaast is de Universiteit Twente erg praktijkgericht. In de master leer je hoe je interventies moet ontwerpen die kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Ook de omgeving van de campus sprak mij aan. Alles wat je nodig hebt, is op de campus te vinden. Er zijn veel faciliteiten, waaronder alle soorten sporten. Ook interessant is dat je na het HBO binnen twee jaar je master kan behalen.”

Voor een opdracht heb ik samen met drie medestudenten onderzoek gedaan naar de invloed van stereotypen en emoties op conflicten. Hiervoor hebben we literatuuronderzoek gedaan, data verzameld, data geanalyseerd en conclusies getrokken. Van het begin tot het eind hebben we het onderzoek meegemaakt, dus dat was erg leuk en een goede oefening. Kennis die ik bij andere vakken heb opgedaan, heb ik bij deze opdracht gebruikt. Daarnaast leer je ook veel door het samenwerken met medestudenten. Iedereen heeft zijn eigen sterke punten, dus het is goed om daarvan gebruik te maken. We hebben regelmatig met elkaar afgesproken om te brainstormen over de opdracht.

Chat offline (info)
To use this this functionality you first need to:
Accept cookies