Ronald Roskam

Student Psychology

Ronald is na zijn HBO opleiding de master Psychology gaan doen, met als specialisatie Positieve Psychologie en Technologie Hij hoopt via zijn huidige werk een baan als psycholoog te krijgen en de vervolgopleiding tot GZ-psycholoog te mogen doen. “Tijdens mijn HBO-opleiding leerde ik veel praktische vaardigheden, maar miste ik theoretische kennis. Psychology biedt mij een verrijking van kennis en leert mij nieuwe therapeutische vaardigheden.”

Ik wilde diepgang krijgen op enerzijds kennis en anderzijds was ik van mening dat ik mijzelf meer kon uitdagen. Daarnaast biedt de master mij een kans om te ervaren hoe de zorg vanuit het perspectief van de psycholoog is, en hoe het is om theorie en praktijk te integreren. Bij de vakken Counseling & Gespreksvaardigheden en Cognitieve Gedragstherapie heb ik veel praktische vaardigheden opgedaan. De opdracht in deze vakken is om een transparante therapeut te worden, die waar nodig durft te concretiseren, te confronteren en doortastend kan handelen.

Over het algemeen klinkt het simpel om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. Dit is echter niet waar. Het vergt veel oefening, reflecteren, evalueren en nog meer oefening om deze therapeutische basisvaardigheden te ontwikkeling. Het grote voordeel van deze twee vakken is dat zo in een half jaar tijd goed voorbereid wordt op je stage. Binnen het vak Geestelijke Gezondheidsbevordering heb ik een onderzoeksvoorstel geschreven om een op acceptatie gebaseerde gedragstherapie naar Nederland te halen ter bevordering van de geestelijke gezondheid en reductie van de klachten (piekeren, depressies) bij een gegeneraliseerde angststoornis.

Chat offline (info)
To use this this functionality you first need to:
Accept cookies