Zie Onze masteropleidingen

Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen

Heb jij passie voor wetenschap en techniek en wil je deze passie graag inzetten voor jonge mensen? Wil jij een leraar worden die voor een klas, of voor die ene leerling, het verschil maakt – en dat in een uitdagende, afwisselende baan waarin je je kunt blijven ontwikkelen? Kies dan voor de master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen aan de Universiteit Twente (UT).

Kies uit vijf specialisaties

Op de UT kun je binnen deze masteropleiding kiezen uit vijf specialisaties:

  • Wiskunde
  • Natuurkunde
  • Scheikunde
  • Informatica
  • Ontwerpen (O&O)

Je specialiseert je met deze master tot docent in één van deze schoolvakken. Vanwege de sterke vakinhoudelijke basis van onze opleiding kun je ook met je diploma ook buiten het onderwijs aan de slag.

Drie kenmerken van deze opleiding

In de lerarenopleidingen aan de UT kun je het volgende verwachten:

Met je neus vooraan bij de nieuwste wetenschap en technologie

Studeren aan een vooraanstaande technische universiteit betekent dat je niet alleen je kennis en vaardigheden als leraar ontwikkelt, maar ook diepgaande expertise opbouwt in bètawetenschappen en in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dankzij onze nauwe samenwerking met de technische faculteiten aan de UT sta je met je neus vooraan bij wetenschap en technologie.

Nadruk op jouw persoonlijke ontwikkeling tot veelzijdig docent

Op deze kleinschalige opleiding steken we veel energie in het begeleiden van jouw persoonlijke groei, zodat je straks stevig in je schoenen staat en je thuis voelt in de diverse vele rollen die bij het leraarschap horen – van het lesgeven en het bedenken van vernieuwende lesmaterialen tot het coachen van leerlingen en het oppakken van organisatorische zaken binnen een school.

Heel snel een mooie baan

Met deze opleiding, die al jaren tot de kwalitatief betere lerarenopleidingen van Nederland behoort, kun je meestal direct na het afstuderen aan het werk. Veel van onze studenten krijgen vóórdat ze afstuderen al een baan aangeboden.

Leraar zijn is veel meer dan lesgeven

Het beroep van leraar is veelzijdig. Natuurlijk deel je jouw vakkennis met je leerlingen. Als mentor maak je het verschil voor een klas en ook voor individuele leerlingen: naast ouders of begeleiders speel jij een opvoedende, ondersteunende rol in een belangrijke fase in hun leven. Je maakt ze wegwijs in de maatschappij. Mogelijk ben jij degene op school die talent heeft voor het bedenken van nieuwe, creatieve manieren om je leerlingen vertrouwd te maken met, en enthousiast te krijgen voor, de leerstof. Of wellicht help jij je collega’s om zich verder te ontwikkelen.   

Een creatieve, betrokken professional

Als leraar ben je een creatieve professional, die met kennis en betrokkenheid steeds weer nieuwe manieren zoekt om in te spelen op wat leerlingen nodig hebben en wat de maatschappij van hen vraagt. Je werk baseer je op drie pijlers:

  • Je bent goed in en hebt passie voor het bètavak waarin je les geeft;
  • Je wilt en kunt anderen vertrouwd maken met die vakkennis;
  • Je hebt interesse in leerlingen en in de maatschappij waarop jij hen, samen met je collega’s, voorbereidt.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies