HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenEducatie en Communicatie in de Bètawetenschappen

Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen

Kom je naar de Master Open Dag op 30 maart?

Deel je enthousiasme voor de bètavakken en word leraar in het voortgezet onderwijs!

Docenten spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van leerlingen – en kunnen zelfs bepalend zijn voor hun toekomst. Je herinnert je vast een leraar wiens lessen je altijd zijn bijgebleven – en je misschien wel heeft geïnspireerd om een bepaalde studie te kiezen. Wil jij deze veelzijdige en onmisbare rol zelf vervullen? Heb jij een passie voor een bètavak – zoals wiskunde, scheikunde, natuurkunde, informatica of onderzoek & ontwerpen – en wil je jouw kennis en enthousiasme overbrengen aan leerlingen op een middelbare school? De master Educatie & Communicatie in de Bètawetenschappen (ECB) is de lerarenopleiding van de Universiteit Twente (UT) die jou klaarstoomt voor het beroep van leraar in het voortgezet onderwijs.

Deze masteropleiding bereidt je voor op een baan als docent wiskunde, scheikunde, natuurkunde, informatica of onderzoek & ontwerpen. Na afronding beschik je over een eerstegraads lesbevoegdheid waarmee je les kunt geven in de bovenbouw van havo en vwo. De omvang van het studieprogramma is afhankelijk van je vooropleiding en kan variëren van een half jaar tot twee jaar. De voertaal is deels Nederlands en deels Engels. Je kunt deze studie ook in deeltijd volgen, of als zij-instromer.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

De masteropleiding Educatie & Communicatie in de Bètawetenschappen start jaarlijks in september. In sommige gevallen kun je ook in februari instromen.

Omscholen tot docent?

Heb je al werkervaring buiten het onderwijs, en overweeg je je om te laten scholen tot docent? Of ben je al bevoegd docent in het onderwijs en wil je lesgeven in een ander vak? De UT biedt verschillende mogelijkheden om je lesbevoegdheid te behalen. Je kunt bijvoorbeeld als zij-instromer je eerstegraads lesbevoegdheid halen, of je gaat voor een tweedegraads bevoegdheid via onze educatieve module.

Lerarenopleiding als tweede masteropleiding

Je kunt de masteropleiding Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen combineren met een vakinhoudelijke masteropleiding aan de UT, zoals Applied Mathematics, Applied Physics, Chemical Science & Engineering, Computer Science of een andere technische masteropleiding. In dat geval krijg je vrijstelling van het vakinhoudelijke jaar binnen de lerarenopleiding en kost afronding van deze master je slechts één jaar, in plaats van twee. En heb je de minor Leren Lesgeven gevolgd tijdens je bachelor? Dan heb je al 30 EC van het educatieve jaar afgerond, en duurt de eerstegraads lerarenopleiding zelfs maar een halfjaar!

Floor van Ruiten, masterstudent Educatie & Communicatie in de Bètawetenschappen

Doordat je zelf voor de klas staat ervaar je echt hoe het is om docent te zijn.

Floor van Ruiten, masterstudent Educatie & Communicatie in de Bètawetenschappen

Snel een goede baan

Deze opleiding biedt je uitstekende baankansen – veel studenten krijgen zelfs tijdens hun studie al een baan aangeboden! Er bestaat in Nederland een grote vraag naar deskundige, universitair geschoolde docenten voor het gehele voortgezet onderwijs en in het bijzonder de bovenbouw van havo en vwo.

Quicklinks

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen
Graad: MSc
CROHO-code
60708
Faculteit
Behavioural Management and Social sciences
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd / deeltijd
Taal
Nederlandstalig
Instroommoment
1 september 2023
1 februari 2024
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies