Het eerste jaar van Management, Society and Technology

Bachelor Open Dagen 14 & 15 oktober

Thema's in het eerste deel van de studie

Aan de Universiteit Twente organiseren we het onderwijs in modules, vier per jaar, die alle belangrijke aspecten van je studie integreren. Je opgedane kennis pas je toe in projecten zodat je actuele maatschappelijke thema’s beter leert begrijpen en werkbare oplossingen ontwerpt.

  • Jaar 1EC

In de eerste helft van de studie, de eerste anderhalf jaar, ga je aan de slag met de kernthema’s van Management, Society & Technology: 

Module 1: Data Security

In deze module duik je in de wereld van computerbeveiliging en cybercriminaliteit. Je leert welke technologieën hackers gebruiken en je krijgt een inleiding in moderne bestuurskunde.

Je leert:

Je projectopdracht is om de high-tech uitdagingen rond cybercriminaliteit in kaart te brengen en aan te geven hoe deze internationaal worden aangepakt.

Case VOORBEELD: Wat hebben selfies te maken met Public Management?

Module 2: The challenge of mass-migration

Je kijkt naar één van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd: migratiestromen. De module introduceert de politiek van probleembeschrijvingen en agendavormingstheorieën in bestuurskunde.

Je zult begrijpen hoe:

Je leert om descriptieve data-analyse en datavisualisatie te gebruiken in het project, waar je een aspect van de complexe immigratie-uitdagingen zult beschrijven.

Module 3: Smart Health Policies

Deze module introduceert je in de theorie van beleid maken in bestuurskunde. Door te onderzoeken hoe een draagbaar meetapparaatje je eigen gedrag kan beïnvloeden, ontdek je de mogelijkheden van draagbare technologieën in het domein van de gezondheidsbevordering.

Je leert:

In het project ontwerp je een slim beleid op het gebied van de gezondheidszorg dat (hoogstwaarschijnlijk) werkt in de praktijk.

MODULE 4: PUBLIC MANAGEMENT

Heb je je weleens afgevraagd waarom ICT-projecten zo vaak misgaan? Deze module introduceert moderne theorieën van public management en programma-implementatie terwijl je de digitale overheid bestudeert.

Je leert:

In het project bestudeer je de implementatie van een ICT-applicatie op grote schaal in een netwerk van overheidsinstanties.    

CASE VOORBEELD: WAT HEEFT KLIMAATVERANDERING TE DOEN MET VERKEERSLICHTEN?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies