Management, Society and Technology

Studeren via uniek onderwijsmodel

Studieprogramma Management, Society & Technology

Toen jouw ouders hun eerste mobiele telefoon kregen, vonden ze dat een aardig extraatje. Inmiddels gebruik je je smartphone 24/7 en raken digitale technologieën steeds meer verweven in alles wat we doen. Wil jij een heldere visie krijgen op deze technologisering en je daarmee inzetten voor de samenleving? Dan is de bacheloropleiding Management, Society & Technology de juiste keuze. 

Hoofdthema’s eerste jaar

In deze opleiding ga je aan de slag met actuele, maatschappelijke thema’s. Je leert ze te begrijpen om er werkbare oplossingen voor te ontwerpen. Je combineert bestuurlijke kennis en vaardigheden met technologisch inzicht.

Het eerste jaar ziet er grofweg als volgt uit: 

Module 1: Data Security

In deze module duik je in de wereld van computerbeveiliging en cybercriminaliteit. Je leert hoe je zo’n hightech maatschappelijk thema in kaart kunt brengen en hoe de rol van de overheid en andere publieke spelers eruit kan zien.

Module 2: Societal Challenges

In deze module bekijken we de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd – bijvoorbeeld migratie, Internetcriminaliteit, de energietransitie of de vergrijzing – en leer je vooral hoe je zo’n probleem kunt definiëren en analyseren.

Module 3: Smart Health Interventions

In deze module raak je thuis in de nieuwste technologieën in de gezondheidszorg en leer je effectieve verbeteringen te ontwerpen.

Module 4: Smart Liveable Cities

In deze module bekijk je de uitdagingen waar steden in onze tijd voor staan – denk aan klimaatverandering, energievoorziening of woningnood – en leer je hoe je allerlei belanghebbenden kunt betrekken bij het nemen van beslissingen die de stad leefbaarder maken.

Uniek Onderwijsmodel

Het Twents Onderwijsmodel (TOM) maakt studeren effectief, toekomstgericht en leuker dan ooit. Je neemt de regie over je eigen leerweg en wordt verantwoordelijker, zelf-kritischer en ondernemender. Je leert samenwerken in wisselende teams en ontdekt jóuw rol in het team. Je profiteert (en geniet) van vele leervormen, waaronder uitdagende, levensechte teamprojecten. Je wordt een ‘T-shaped professional’ met grondige kennis van jouw vakgebied (de verticale lijn van de ‘T’) én het vermogen om te schakelen met collega’s uit hele andere disciplines (de horizontale lijn). En je leert de wisselwerking tussen wetenschap, techniek en samenleving te doorzien en te benutten.

Chat offline (info)