Het derde jaar van Management, Society and Technology

Bachelor Open Dagen 14 & 15 oktober

In je laatste jaar heb je de vrijheid modules te kiezen die aansluiten bij jouw interesses. Zo kun je in het eerste semester 30 studiepunten krijgen voor bijvoorbeeld:

Tijdens de tweede helft van je derde jaar rond je je bacheloropleiding af met je afstudeerscriptie.

  • Jaar 3EC

Module 9 + 10: keuzemodules

Tijdens de eerste helft van je derde jaar volg je keuzevakken ter waarde van 30 studiepunten. Je kunt modules aan de UT volgen, modules van andere universitaire opleidingen kiezen of een half jaar in het buitenland studeren.

Aanvullende modules

Je kunt aanvullende modules kiezen aan de Universiteit Twente of een andere universiteit. Dit kunnen modules van onze eigen opleiding European Public Administration zijn of van een totaal ander academisch vakgebied. Zo willen we je stimuleren je academische vaardigheden verder te ontwikkelen en ‘out of the box’ te denken. Door van gedachten te wisselen met professionals op verschillende vakgebieden en een totaal andere specialisatie te verkennen, ontwikkel je een bredere kijk op de academische wereld.

Wil je verbindingen leggen tussen politiek en technologie? Dan zijn de High Tech Human Touch modules die we op de UT aanbieden echt iets voor jou! Enkele voorbeelden van modules: From prototype to society, Cybercrime & Cybersecurity of Governance of Innovation and Socio-Technical Change. Lees hier meer over de HTHT modules.

Studeren in het buitenland of stage lopen

Je kunt de eerste helft van je laatste jaar ook gebruiken om in het buitenland te studeren of stage te lopen in Nederland of daarbuiten.

Module 11 + 12: Afstudeerscriptie

Het scriptiesemester bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste krijg je aanvullende training in onderzoeksmethoden/academische vaardigheden. Ten tweede bereid je je voor op de arbeidsmarkt en leer je een goed cv te maken en bereid je een sollicitatiegesprek voor. Het derde deel van dit semester bestaat uit het schrijven van de scriptie zelf en het onderzoek waarop je scriptie gebaseerd is.

Je werkt zelfstandig aan je afstudeerscriptie maar krijgt daarbij wel deskundige begeleiding. Het onderwerp van je scriptie is gekoppeld aan het actuele onderzoek van de faculteit, en je kunt uit allerlei onderwerpen kiezen. Als je je afstudeerscriptie met succes hebt afgerond, mag je je Bachelor of Science noemen. Daarna kun je ervoor kiezen de arbeidsmarkt op te gaan of verder te studeren en een masteropleiding te gaan doen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies