Rene Torenvlied

UT tijdens hoorzitting MH17 in Tweede Kamer Torenvlied en Wessel bij rondetafelgesprek van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken over MH17

Professor René Torenvlied (Public Management) en Professor Ramses Wessel (International and European Law and Governance) waren gevraagd de commissieleden tijdens een rondetafelgesprek van kennis te voorzien in de opmaat naar een debat met het kabinet. Dat debat zal gaan over de onderzoeksrapporten die zijn verschenen over vlucht MH17. Enkele dagen voor de hoorzitting verscheen de beleidsreactie (publicatiedatum: 20 januari 2016) van het kabinet op de conclusies van het evaluatierapport van de Universiteit Twente naar de crisisbeheersing rond vlucht MH17 in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum.

De deelnemers aan de hoorzitting waren: F. Teeven (voorzitter), J.H. ten Broeke, M. Servaes, H. van Bommel, P.H. Omtzigt, R. de Roon, S.W. Sjoerdsma en L. Bontes.

In zijn inleiding ging Torenvlied, aan de hand van een infographic, in op de hoofdconclusies van het evaluatierapport en de beleidsreactie van het kabinet. Daarna werden de Kamerleden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Naast Torenvlied en Wessel waren tevens de heer Schoof (NCTV) en mevrouw Horjus (directeur COT) gevraagd deel te nemen aan het gesprek.

Rondetafelgesprek Tweede Kamer terugkijken?

Janneke van den Elshout
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies