Ervaring van Marco van Burik

Studeerde in: Sevilla, Spain

Hier zit ik dan, nadenkend over mijn ervaringen in het zonnige Sevilla, een fantastische plaats om te studeren! Het is eind januari en slechts 15 graden buiten. Toch is dat een stuk beter dan de sneeuw en regen in Enschede.

Aan het begin van mijn tijd hier als Erasmusstudent was het veel warmer, met temperaturen tot boven de 38 graden in september die ’s avonds tot een aangenamere 20 graden zakten. De regio Andalusië heeft veel te bieden en dankzij de goed georganiseerde Erasmusnetwerken kun je je elke week voor een andere trip inschrijven: van wandelen tot feesten. Met trips naar de Portugese stranden, Cordoba, Granada en een vijfdaagse vakantie in Marokko achter de kiezen, kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat dit de goedkoopste en leukste reizen waren die ik in lange tijd heb gemaakt!

Er zijn twee universiteiten in Sevilla en de vele nationaliteiten (waaronder meer dan 4.000 Amerikaanse studenten) creëren een unieke sfeer in het traditionele Zuid-Spanje. Het is een heerlijke mix van culturen gecombineerd met vriendelijke en toegankelijke lokale studenten.

De levensstijl kan samengevat worden als ‘anders’. Hoewel de meeste accommodaties in Sevilla redelijk modern zijn, werken dingen niet altijd zoals je gewend bent in Noord-Europa, bijvoorbeeld het internet. De lage kosten voor levensonderhoud maken veel van deze tekortkomingen goed, zoals de goedkope taxi’s, goedkoop ov (80 cent per rit!) en zeer handige en betaalbare openbare fietsverhuur. Uit eten gaan kost bijna niets: een paar euro voor tapas, neem er nog een voorgerecht bij en je hebt avondeten!

Overdag is Sevilla ontspannen en relaxed, maar ’s nachts komt het tot leven. Het biedt een fantastische ervaring naast je academische doelen. Ik kan het van harte aanraden als een unieke Erasmuservaring.

Meer informatie over de opleiding European Public Administration.

Chat offline (info)