Derde studiejaar

Bekijk de presentaties van onze bachelors

Je gaat afstuderen! Het derde jaar van de bachelor Gezondheidswetenschappen bestaat voor de helft uit keuzeruimte (minor), de andere helft besteed je aan de laatste stap die je moet nemen voordat je jezelf Bachelor of Science mag noemen: je afstudeerproject. De vrije keuzeruimte vul je naar eigen inzicht in. Je baseert je keuze op hoe je jouw toekomst in wilt richten. Je kan je verbreden met een minor aan de Universiteit Twente of bijvoorbeeld een semester aan een andere universiteit studeren.

  • Jaar 3EC

Keuzevrijheid: dit zijn jouw opties

  • Stage lopen: een uitstekende manier om werkervaring op te doen, meer zicht te krijgen op de praktijk binnen de zorgsector en je netwerk te verbreden. Je zoekt zelf een stageplek die bij jou past! Wij werken samen met veel externe organisaties en helpen je graag op weg.
  • Studeren in het buitenland: een avontuur van onschatbare waarde! Je leert vraagstukken vanuit een andere cultuur te benaderen en ontwikkelt een flexibiliteit om in diverse teams en omstandigheden te werken. Vaardigheden die later goed van pas komen. Ook het volgen van vakken aan een andere universiteit kan van meerwaarde zijn.
  • Studeren aan een andere universiteit in Nederland: Je kunt ook kiezen voor een minor aan een andere universiteit. Dat kan een waardevolle aanvulling op jouw studie zijn
  • Minor aan de Universiteit Twente: verbreed je kennis door modules te volgen bij andere opleidingen aan de Universiteit Twente, bijvoorbeeld International Business Administration of Psychology. 

Afstudeeropdracht

De tweede helft van het derde jaar gebruik je voor je afstudeeropdracht. Het doel is dat je een actueel vraagstuk op een wetenschappelijke manier oplost. Van tevoren bespreken we met jou de onderzoeksvraag waarmee je aan de slag wilt. Je kunt je opdracht doen bij een onderzoeksgroep van de Universiteit Twente, zorginstellingen en ziekenhuizen als ZGT in Hengelo, Deventer Ziekenhuis, Gelre ziekenhuis in Apeldoorn, MST in Enschede of Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies