Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?
“Door de analytische basis van deze opleiding in Twente, word je opgeleid tot een bekwaam ingenieur”
William van Drent, system engineer bij ASML

William van Drent is system engineer bij ASML, producent van apparatuur om microchips mee te maken. Hij is verantwoordelijk voor de technische aspecten van deze indrukwekkende machines en moet ervoor zorgen dat ze met uiterste precisie functioneren. ‘Aan de Universiteit Twente heb ik een degelijke basis gelegd op het gebied van elektronica, optica, magnetisme, IC-technologie, sensoren, programmeren, wiskunde en mechanica. Deze kennis pas ik dagelijks toe in mijn projecten binnen ASML. Dit zijn projecten waar veel verschillende disciplines bij betrokken zijn. Ik had nooit verwacht dat ik de kennis die ik in Twente heb opgedaan zo vaak in de praktijk zou toepassen.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in alles wat je in een stopcontact kunt stoppen. Ik kom uit Friesland en wilde heel graag aan een technische universiteit studeren, dus de keuze was beperkt. De Universiteit Twente was voor mij de logische keuze, omdat ik dan meteen op de campus kon gaan wonen. Alles wat ik nodig had, bevond zich daar op één locatie: studentenvoorzieningen, sport en muziek. Dat was heel prettig.

Voor mij ligt de uitdaging van Electrical Engineering in het feit dat alles voortdurend verandert en beter wordt. Bij ASML zijn we grensverleggend bezig. Zonder elektrotechniek zouden er geen auto’s zijn of vliegtuigen, mobiele telefoons, tablets, computers of tv’s. Ik denk dat de analytische basis die je legt bij Electrical Engineering in Twente een voorwaarde is om een bekwaam ingenieur te worden, op welk gebied ook. Als je bent afgestudeerd, ligt de wereld aan je voeten.’

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies