Maak science fiction werkelijkheid met Electrical Engineering. Leer hightech oplossingen te bedenken voor praktische problemen en geef de wereld van de toekomst vorm.
Wat heb je nodig om een robotarm heel snel tot op de nanometer nauwkeurig te kunnen laten bewegen? Hoe bouw je een chip die 10 keer zo snel werkt als de huidige chips met 10 keer zo weinig vermogen? En hoe beveilig je je computer om het onderscheppen van WiFi-codes te voorkomen? Als zulke vragen jou fascineren, is de driejarige Engelstalige bacheloropleiding Electrical Engineering (EE) de juiste keuze voor jou.
Benieuwd hoe het is om Electrical Engineering te studeren? Herjan geeft je een kijkje in zijn studentenleven.
Heb je wiskunde B (of D) en natuurkunde in je vakkenpakket? Dan word je toegelaten tot Electrical Engineering.
Waarom Electrical Engineering studeren?
- Ontwikkel toepassingen die er nog niet waren
Als Electrical Engineer ga je buiten de gebaande paden. Je leert grensverleggende oplossingen te bedenken en te realiseren: nóg sneller, nóg nauwkeuriger, nóg duurzamer. Je maakt niet iets na, jij ontwikkelt toepassingen die er daarvoor nog niet waren. Hiervoor krijg je meer dan genoeg ruimte; tijdens de opleiding kan je aan de slag in onze practicumzaal of een van de andere high-tech labs op de campus. Door ons praktijkonderwijs leer je grenzen te verleggen en jouw theoretische kennis toe te passen - allemaal voor een betere toekomst.
- Werk in een gebied dat zich razendsnel ontwikkelt
De toekomst is niet te voorspellen en zeker in dit vakgebied niet. 20 jaar geleden hadden we bijvoorbeeld nooit gedacht dat we tegenwoordig met smartphones zouden rondlopen waarop we nauwelijks meer bellen, maar wel spelletjes op spelen, films kijken, of appen. Over 20 jaar heb jij misschien de opvolger van de drone ontwikkeld, werk jij aan snellere en betere patroonherkenning voor medische of veiligheidstoepassingen, of aan de energievoorziening van autonome systemen. In elke telefoonchip meer rekenkracht dan de huidige supercomputers? Jij kunt het mogelijk maken!
- Wees vrijwel zeker van een mooie baan
Liefst 99% van onze afgestudeerden vindt binnen een maand na het afronden van de master Electrical Engineering een baan. Ervaring leert dat veel van onze alumni al één of meerdere aanbiedingen krijgen voordat ze zijn afgestudeerd; dankzij jouw theoretische kennis en praktische ervaring zal je gewild zijn op de arbeidsmarkt. Je kunt dus kritisch zijn en profiteren van een luxepositie!
- Volg een opleiding met veel persoonlijke aandacht
Onderwijs aan de Universiteit Twente is persoonlijk en informeel, en dat is bij deze bachelor niet anders. We hebben een opendeurenbeleid en je krijgt over het algemeen meer individuele aandacht en begeleiding dan op de meeste andere universiteiten. De sfeer tussen docenten en studenten is laagdrempelig en informeel: je kunt met je vragen altijd bij iemand terecht. Samen met onze actieve studievereniging E.T.S.V. Scintilla verbeteren we continu ons onderwijs en organiseren we allerlei studiegerelateerde activiteiten. Hier beleef je je studententijd optimaal en groei je op zowel professioneel als persoonlijk vlak!
Gerelateerde verhalen
Banen na afstuderen
Als student Electrical Engineering heb je straks tal van interessante carrièremogelijkheden - of je nu je eigen bedrijf wilt starten of direct na je afstuderen een baan wilt zoeken. Om je een idee te geven, zetten we hieronder een aantal functies op een rij waarin je als afgestudeerde terecht zou kunnen komen.
- Design- en procesingenieur
- Microchip-architect
- Control systems engineer
- Data-analist
- Biomedisch ingenieur
- Research and Development (R&D) onderzoeker
- Network consultant
- Product manager
Opleidingsoverzicht
Certificatie: BSc
7522 NB Enschede
The Netherlands
Gerelateerde opleidingen
Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Electrical Engineering.
Deze veelzijdige, multidisciplinaire bachelor leidt je op tot onderzoeker, consultant, ingenieur of ondernemer in vrijwel elke denkbare tak van wetenschap en technologie.
In deze driejarige Engelstalige bachelor leer je om wiskundige oplossingen te bedenken voor complexe maatschappelijke uitdagingen rond mobiliteit, technologie, de zorg en het milieu.
Tijdens deze Nederlandstalige bachelor leer je nieuwe technologieën voor de gezondheidszorg te ontwerpen en ontwikkelen, van revalidatierobots, kunstorganen, medische scans tot protheses.
Word expert in het begrijpen, ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe, duurzame processen, materialen en oplossingen, met scheikunde als uitgangspunt.
Tijdens deze bachelor leer je grote projecten op het gebied van bouw & infrastructuur, watermanagement en verkeer & vervoer te ontwerpen, bouwen en beheren met technische én niet-technische kennis.
Leer met slimme technologieën oplossingen te ontwerpen en te bouwen die bijdragen aan een betere toekomst. Je kunt deze studie volgen in Enschede of aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Met deze bachelor studeer je Creative Technology in Amsterdam, terwijl je profiteert van de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en technische expertise bij de UT.
Ontwikkel je tot een creatieve én technisch onderlegde ontwerper die met kennis van engineering en technologie producten, diensten en systemen ontwerpt en verbetert voor verschillende eindgebruikers.
Word een multidisciplinaire manager die technologische kennis kan combineren met skills in engineering en management.
Van scharnieren voor een robothand tot een achtbaan... jij bent straks die vindingrijke ingenieur die allerlei apparaten, machines, constructies en processen bedenkt, ontwerpt en verbetert.
Met deze bachelor studeer je Mechanical Engineering (Werktuigbouwkunde) in Amsterdam, terwijl je profiteert van de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en technische expertise bij de UT.
Van programmeren tot netwerken en systemen tot data science; Computer Science is een brede opleiding. Met jouw expertise kun je aan de slag in het bedrijfsleven, de financiële sector en de zorg.
In deze Nederlandstalige bachelor Technische Natuurkunde leer je de fundamentele natuurwetten te doorgronden en toe te passen in innovatieve technologieën en duurzame oplossingen.