Volg een minor tijdens je bachelor

Bekijk welke minors je kunt volgen via de keuzetool

Stel je eigen studie samen en kies een minor die past bij je interesses!

Als bachelorstudent aan de Universiteit Twente (UT) kun je kiezen uit verschillende onderwerpen om je minorruimte te vullen.

Wat is een minor?

Een minor is een vakkenpakket van (meestal) 15 EC, waarmee je je kunt specialiseren of je kennis en competenties kunt verbreden. Bij de meeste opleidingen moet je een half jaar vullen met twee pakketten van 15 EC. Bij de meeste studies is dit het eerste half jaar van het derde jaar. Kun je, om welke reden dan ook, niet tijdens de gebruikelijke periode de minor volgen, dan is er de mogelijkheid om dat in het tweede semester te doen. Het aanbod is dan echter wel kleiner dan in het eerste semester. 

Je kunt een minor kiezen binnen of buiten je opleiding of faculteit of zelfs aan een andere universiteit of in het buitenland.

Inschrijfperiode eerste semester minors 2024-2025:
25 maart (vanaf 13.00u.) t/m 31 mei
Meer informatie

Wat zijn mijn opties?

Je kan kiezen voor (een combinatie van):

Geen UT student?

Studeer je bij een andere onderwijsinstelling en wil je een minor bij de UT volgen? Kijk dan op de website Kies op Maat. Hier kun je je oriënteren op de minors die te volgen zijn voor niet-UT studenten. Via Kies op Maat kun je je ook inschrijven, door een leerovereenkomst te downloaden. 

FAQ

Onze veelgestelde vragen zijn beschikbaar in het Engels, zie hier.