Doorstuderen en arbeidsmarkt

Studiekeuze gemaakt?

Na je bacheloropleiding Creative Technology kun je direct de arbeidsmarkt op gaan of je verder specialiseren met een masteropleiding. De meeste afgestudeerden kiezen voor deze tweede optie en stromen na hun derde jaar meteen door naar een masteropleiding aan de Universiteit Twente. Ook zijn er studenten die hun eigen bedrijf starten.

Doorstuderen met de master Interaction Technology

De meeste alumni van CreaTe stromen door naar de tweejarige Engelstalige masteropleiding Interaction Technology van de Universiteit Twente. Met je bachelordiploma CreaTe heb je direct toegang tot deze masteropleiding, die zich richt op op intelligente, sociaal bewuste, interactieve systemen, die voldoen aan de wensen van gebruikers (mens-machine-interactie en kunstmatige intelligentie.

Andere masteropleidingen die goed aansluiten

Bij de meeste engineering & technologie-masters van de UT ben je toelaatbaar. Dit geldt ook voor masters aan andere (inter)nationale universiteiten. Soms kan een pre-master op maat nodig zijn.

 • Electrical Engineering: ontwikkelen van nieuwe methodes en technologieën voor hightech elektronische systemen
 • Embedded Systems: design van de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat (bijv. smartphones)
 • Industrial Design Engineering: interactie tussen ontwerp en techniek bij het ontwerpen/verbeteren van nieuwe producten
 • Business Information Technology: redesign IT and organizations in a coherent way, to improve the efficiency and effectiveness of organizations
 • Computer Science: ontwikkeling van ICT-systemen, technologische aspecten en toepassingen van embedded systemen

Een baan vinden

Je bent opgeleid tot ontwerper met technische expertise en oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. Wil je als alumnus van Creative Technology meteen aan het werk, dan zijn er voldoende baankansen, te meer als je aan je bachelordiploma een masterdiploma en een specialisatie toevoegt:

Ga aan de slag

 • Als IT-trainee
 • Als innovatie-ontwikkelaar in een klein of groot bedrijf
 • In productontwikkeling
 • In de communicatie
 • Als webdesigner bij een IT-bedrijf
 • In je eigen creatieve start-up

Andere afgestudeerden gaan aan de slag bij een kennisinstelling of als consultant, bijvoorbeeld binnen de toonaangevende Twentse industrie. Waar consultants normaal gesproken slechts een advies uitbrengen, kun jij als CreaTe-alumnus de oplossing eveneens laten zien.

Start jouw bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Zo heeft binnen deze opleiding een aantal studenten samen een succesvol bedrijf gestart voor de productie van een 'pratend huisautomatiseringssysteem': Homey. Anderen hebben AER gelanceerd: een ‘grote dartpijl’ waarmee je op een veilige manier een GoPro camera kunt gooien en zo de beste shots kunt maken. Die ondernemende drang om grensverleggende oplossingen te creëren zorgt ervoor dat jij als CreaTe-alumnus het verschil maakt.

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Student Services.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies