Doorstuderen en arbeidsmarkt

Studiekeuze gemaakt?

Na je bacheloropleiding Creative Technology kun je direct de arbeidsmarkt op gaan of je verder specialiseren met een masteropleiding. De meeste afgestudeerden kiezen voor deze tweede optie en stromen na hun derde jaar meteen door naar een masteropleiding aan de Universiteit Twente. Ook zijn er studenten die hun eigen bedrijf starten.

Doorstuderen met de master Interaction Technology

De meeste alumni van CreaTe stromen door naar de tweejarige Engelstalige masteropleiding Interaction Technology van de Universiteit Twente. Met je bachelordiploma CreaTe heb je direct toegang tot deze masteropleiding, die zich richt op op intelligente, sociaal bewuste, interactieve systemen, die voldoen aan de wensen van gebruikers (mens-machine-interactie en kunstmatige intelligentie.

Andere masteropleidingen die goed aansluiten

Bij de meeste engineering & technologie-masters van de UT ben je toelaatbaar. Dit geldt ook voor masters aan andere (inter)nationale universiteiten. Soms kan een pre-master op maat nodig zijn.

  • Electrical Engineering: ontwikkelen van nieuwe methodes en technologieën voor hightech elektronische systemen
  • Embedded Systems: design van de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat (bijv. smartphones)
  • Industrial Design Engineering: interactie tussen ontwerp en techniek bij het ontwerpen/verbeteren van nieuwe producten
  • Business Information Technology: redesign IT and organizations in a coherent way, to improve the efficiency and effectiveness of organizations
  • Computer Science: ontwikkeling van ICT-systemen, technologische aspecten en toepassingen van embedded systemen

Een baan vinden

Je bent opgeleid tot ontwerper met technische expertise en oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. Wil je als alumnus van Creative Technology meteen aan het werk, dan zijn er voldoende baankansen, te meer als je aan je bachelordiploma een masterdiploma en een specialisatie toevoegt:

Ga aan de slag als/in:

  • Business analist / consultant
  • Innovative developer
  • Product owner / developer
  • Devops engineer
  • Scrum master
  • Entrepreneur
  • UX designer
  • IT en media bedrijven
  • Onderzoek- en onderwijsinstellingen

Start jouw bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Een aantal studenten zijn een eigen bedrijf gestart. Zo is het succesvolle bedrijf Homey -een pratend huisautomatiseringssysteem- opgezet door twee CreaTe-studenten tijdens hun studie, zie onderstaande video (uit 2018). Sindsdien is het bedrijf exponentieel gegroeid. In 2024 is het bedrijf overgenomen door LG Electronics.

Bij CreaTe leer je door producten te ontwikkelen in kleine teams, van initieel idee tot proof-of-concept. Deze manier van werken in een klein team, waarin iedereen zijn eigen sterke kanten kan bijdragen om ideeën te realiseren, is ontzettend nuttig om te leren. Gecombineerd met de start-up-focused business vakken heeft dit ons geholpen om Homey op te richten, te laten groeien, en uiteindelijk te verkopen aan LG Electronics."

Stefan Witkamp, Commercial Director and former CreaTe student

Andere oud CreaTe studenten hebben AER gelanceerd: een ‘grote dartpijl’ waarmee je op een veilige manier een GoPro camera kunt gooien en zo de beste shots kunt maken. De ondernemende drang om grensverleggende oplossingen te creëren zorgt ervoor dat jij als CreaTe-alumnus het verschil maakt.

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Student Services.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies