Business & IT'ers komen tot hun recht in bedrijfsmatige omgevingen. Je bent als informatiespecialist thuis in elk bedrijf dat wil verbeteren en innoveren, in het besef dat IT daar altijd hard voor nodig is.

De meeste bachelorafgestudeerden Business & IT kiezen ervoor om een aansluitende masteropleiding te volgen. Dat kan aan de Universiteit Twente, maar ook aan een andere Nederlandse of buitenlandse universiteit.

De bacheloropleiding Business & IT biedt uitstekende doorstroom mogelijkheden naar de volgende UT masteropleidingen:

Toekomstperspectief

De opleiding Business & IT aan de Universiteit Twente biedt je een prima toekomstperspectief. Als bruggenbouwer tussen informatica en bedrijfskunde zorg jij voor de essentiële informatie om goede beslissingen te kunnen (laten) nemen binnen een bedrijf. Hierdoor ben je uiteraard een zeer waardevolle collega in veel bedrijven en sectoren. Van de studenten die een masteropleiding afronden, heeft 100 procent binnen drie maanden een baan. In het bedrijfsleven is veel vraag naar afgestudeerde Business & IT'ers. Door je brede inzetmogelijkheden in verschillende bedrijfstakken kun je kiezen uit heel veel werkgevers, zoals bedrijven die zich bezighouden met reserveringen van tickets via een IT-systeem, het ontwikkelen van nieuwe apps, het transport van medicijnen, logistiek, enzovoort.

Op de arbeidsmarkt zal altijd een enorme vraag blijven naar de perfecte mix van bedrijfskunde en informatietechnologie die bedrijven nodig hebben om de juiste koers te varen. Door de opleiding Business & IT ben je inzetbaar op vele gebieden, bijvoorbeeld als wetenschappelijk onderzoeker of consultant binnen diverse sectoren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar werken afgestudeerden?

ONDERNEMEN EN NEW BUSINESS DEVELOPMENT

Als Business & IT'er kun je een eigen bedrijf starten. Dat deed bijvoorbeeld Jitse Groen, die als student het bedrijf Thuisbezorgd.nl startte. Daar kun je via internet je maaltijd aan huis bestellen. Inmiddels is dit bedrijf in vele landen marktleider en geniet Jitse nog dagelijks van de vele IT-uitdagingen die komen kijken bij het opzetten van een 'e-business'.

IT-MANAGER OF CIO

Elk bedrijf heeft veel IT nodig. Mensen hebben informatie nodig om hun werk te kunnen doen. Bedrijven verzamelen enorme hoeveelheden informatie en gebruiken veel technologie om deze te verwerken. Als IT-manager of Chief Information Officer (CIO) ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en organiseren van deze informatie en zorg je ervoor dat de juiste informatie op het goede moment op de gewenste plaats is. Hiervoor gebruik je vaak de nieuwste technologie, zoals mobiele apps en cloud computing.

R&D-RESEARCHER OF IT-ANALIST

Bijna nergens gaan de ontwikkelingen zo snel als in de IT. Het vertalen van IT naar zinnige bedrijfstoepassingen vraagt veel onderzoek en ontwikkeling. Als R&D-researcher op universiteiten en R&D-afdelingen van IT-bedrijven ontwikkel je nieuwe soorten diensten met IT. Je bedenkt methoden om IT succesvol te gebruiken. Als IT-analist bij gespecialiseerde IT-onderzoeks- en adviesbureaus volg je de nieuwste ontwikkelingen en adviseer je het bedrijfsleven over de toepassingen.

IT-ARCHITECT, IT-CONSULTANT, IT-PROJECTMANAGER

Als IT-architect zorg je ervoor dat overal in een bedrijf de informatie en software goed functioneren en aansluiten bij het werk dat wordt gedaan. Een heel afwisselende baan, waarbij je het hele bedrijf moet kunnen doorgronden en klaarmaken voor de toekomst. IT-consultants helpen bedrijven met specifieke vragen, zoals hoe je het bedrijf beter beschermt tegen hackers, of hoe je een app kunt ontwerpen waarmee de klanten beter kunnen worden geholpen. IT-projectmanagers voeren een project uit waarbij bijvoorbeeld een nieuw IT-systeem wordt ontwikkeld. Ze hebben oog voor de organisatie, de financiën, de techniek en de optimale samenwerking binnen het team.

Lees ook de verhalen van de alumni.

De master business information technology

Aan de Universiteit Twente kun je als bachelor Business & IT direct doorstromen naar de Engelstalige masteropleiding Business Information Technology. Deze master duurt twee jaar en je kunt kiezen uit drie specialisaties: Enterprise Architecture & IT Management en Data Science & Business.

ENTErPRISE ARCHITECTURE & IT Management

In de specialisatie Enterprise Architecture & IT Management leer je meer over de bedrijfskundige processen, strategieën en missies waar IT een rol in speelt. Je ontdekt hoe IT-systemen deze op effectieve wijze kunnen ondersteunen om de organisatieprestaties te verbeteren.

Data Science & BUsiness

Binnen Data Science & Business wordt big data steeds een belangrijker begrip. Binnen deze specialisatie leer je hoe je de steeds groeiende bedrijfsinformatie genereert en hoe je deze meeneemt in de beslissingen die een bedrijf neemt.

Andere UT masteropleidingen

COMPUTER SCIENCE

Tijdens je studie Business & IT heb je naast alle bedrijfskundige vakken ook kennis kunnen maken met de technische informatica. Na je bacheloropleiding kun je ervoor kiezen om je verder te specialiseren op het gebied van de informatica. De Universiteit Twente biedt je hiervoor de tweejarige Engelstalige masteropleiding Computer Science. Binnen deze opleiding kun je je specialiseren in een van deze drie vakgebieden: Cyber Security, Data Science & Technology en Software Technology.  Als bachelor Business & IT heb je direct toegang tot deze masteropleiding.

BUSINESS ADMINISTRATION

Lijkt het je leuk om na je studie een eigen bedrijf te starten, maar ben je daar nog niet helemaal klaar voor na je bacheloropleiding Business & IT? Dan is de vervolgopleiding Business Administration (oftewel Bedrijfskunde) een goede voorbereiding. Deze Engelstalige masteropleiding duurt één jaar en is internationaal georiënteerd. Binnen deze opleiding heb je een ruime keuze in managementrichtingen. Als bachelor Business & IT dien je een deficiëntie van maximaal 15 EC weg te werken. Je kunt je kennis aanvullen door de benodigde vakken te volgen tijdens de vrije keuzeruimte in het derde jaar van je bacheloropleiding, zodat je geen studievertraging oploopt.

Dit zijn slechts enkele mogelijke vervolgopleidingen aan de University of Twente. Je hebt natuurlijk veel meer opties tot je beschikking − aan de University of Twente of aan een andere universiteit in Nederland of in het buitenland.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies