Doorstuderen en arbeidsmarkt

Studiekeuze gemaakt?


Na het behalen van je bachelordiploma Business Information Technology, kun je je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen. Verreweg de meeste studenten kiezen daarvoor. Je masteropleiding kun je volgen aan de Universiteit Twente, aan een andere Nederlandse universiteit of aan een universiteit in het buitenland. Een enkeling gaat meteen de arbeidsmarkt op of start een eigen bedrijf.

Doorstuderen: Business Information Technology

De meeste alumni van Business Information Technology stromen door naar de tweejarige, Engelstalige masteropleiding Business Information Technology. De master sluit direct aan op de bachelor Business Information Technology.

Andere masteropleidingen 

Met je bachelordiploma Business Information Technology kun je ook andere masteropleidingen volgen, bijvoorbeeld Computer Science, Industrial Engineering & Management, Business Administration, Interaction Technology of Philosophy of Science, Technology and Society. Bij de meeste engineering & technology-masters ben je met een bachelordiploma Business Information Technology toelaatbaar na het afronden van een pre-master. Dit geldt eveneens voor masters aan andere (inter)nationale universiteiten.

Ook een masteropleiding in de sociale wetenschappen, bijvoorbeeld psychologie, filosofie of bestuurskunde, is mogelijk. Meestal is een pre-master op maat nodig.

Sommige studenten combineren de master Business Information Technology met onze Nederlandstalige master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen, waarmee je onder meer in het onderwijs aan de slag kunt.

Bekijk het overzicht van alle masteropleidingen aan de Universiteit Twente

Na de master Business Information Technology een baan vinden

Je bent opgeleid als specialist in het ontwerpen van informatiesystemen waarmee bedrijven op verschillende niveaus hun prestaties kunnen verbeteren. Wil je straks met je aanvullende masterdiploma aan het werk, dan zijn er voldoende baankansen, onder meer in Twente, de snelst groeiende industriële regio van Nederland. De meeste afstudeerders vinden al vóór het afstuderen een baan – sommige kunnen zelfs kiezen uit meerdere aanbiedingen.

Je komt veelal te werken in een functie waarbij je een brugfunctie vervult tussen mensen – bijvoorbeeld directie of gebruikers van systemen – en IT. Dat kan in vrijwel alle sectoren: van energie, bouw of verkeer & vervoer tot de (maak)industrie. Ook de (online) marketing en de financiële sector behoren tot de mogelijkheden.

Bekende bedrijven waar afgestudeerden van deze opleiding aan de slag zijn gegaan zijn onder meer Shell, Deloitte, FrieslandCampina, Picnic, Albert Heijn en Kuehne + Nagel.

Start je eigen bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Voorbeeld van spin-offs die uit deze opleiding zijn voortgekomen zijn onder meer Thuisbezorgd.nl, waarmee consumenten restaurantmaaltijden thuis kunnen laten bezorgen, en Hops&Grains, dat consumenten de gelegenheid geeft hun eigen speciaalbier te laten brouwen en thuisbezorgen.

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Study Information Center.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies