Applied Mathematics

proefstuderen bij Industrial & applied Mathematics

Kom een dagje proefstuderen bij de opleiding Industrial & Applied Mathematics op woensdag 2 december  2015.

Deze dag vindt plaats op de Universiteit Twente, de zaal wordt nog bekendgemaakt.  Meld je nu aan.

Tijdens deze dag kun je zelf ervaren hoe het is om een dagje ‘student’ te zijn. We bieden je een programma met verschillende wiskundige opdrachten waarbinnen je werkt aan onderwerpen die je in de maatschappij tegen komt. Wellicht heb je er nooit bij stilgestaan dat je dit soort problemen op kunt lossen met technische wiskunde. Dat maakt deze opleiding natuurlijk wel heel boeiend!

de wereld van wiskunde 

De wereld van de technische wiskunde is natuurlijk erg groot. Binnen dit vakgebied krijg je te maken met de verschillende soorten wiskunde waarmee je de wereld beter kunt laten functioneren. Te denken valt aan:

  • We verbeteren een systeem van de inzet van operatiekamers zodat er minder wachttijden zijn voordat operaties kunnen plaatsvinden en het verplegend personeel een beter rooster kunnen volgen
  • Waar moeten ambulances gepost staan zodat ze op tijd bij een calamiteit kunnen verschijnen? Dit kunnen we met logistieke wiskunde oplossen. 
  • 30% van de epilepsiepatiënten reageren niet goed op medicatie daardoor moeten zij zware operaties ondergaan. Door middel van differentiaalvergelijkingen en wiskundige modellen zoekt de wiskundige uit welk deel van de hersenen verantwoordelijk is voor de epileptische aanvallen. Zo werken wiskundigen en chirurgen dus samen om zo patiëntvriendelijk te werk te kunnen gaan.
  • In aardbevingsgevoelige werelddelen wonen veel mensen die ook in torenflats wonen. Maar vaak storten die in tijdens een flinke aardbeving. Hoe kunnen we  met Technische Wiskunde voorkomen dat de flatgebouwen bij aardtrillingen  beschadigd raken of instorten in dit soort gebieden.
  • Weersvoorspellingen worden berekend door middel van wiskundige modellen.

Je kunt wel op blijven noemen, de voorbeelden zijn enorm en zonder wiskunde toe te passen zullen de oplossingen niet echt optimaal zijn. Zit jij in klas 5 of 6 van het vwo en wil jij eens het gevoel hebben een steentje bij te dragen aan het verbeteren van wereldproblemen door middel van wiskundige modellen? Kom dan een dagje proefstuderen en schrijf je in.

Chat offline (info)