Byron van Gool

Studiekeuze gemaakt?

Naam: Byron

Bacheloropleiding: Advanced Technology, UT, NL

ByrON VAN GOOL, STUDENT ADVANCED TECHNOLOGY 

Mijn naam is Byron van Gool, ik kom uit Johannesburg, Zuid-Afrika, en ik ben 19 jaar. Ik heb om twee redenen gekozen voor de Universiteit Twente: de opleiding Advanced Technology en de fantastische campus. Op de middelbare school blonk ik uit in wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Ik wist dat ik een technische opleiding wilde volgen, maar ik wist nog niet precies welke richting ik op wilde. Ik wilde graag een uitdagende opleiding die me op de proef zou stellen en mij zou motiveren betere resultaten te behalen.

De uitdagende en spannende projecten van Advanced Technology vind ik het leukst. Een interessant project was het ontwikkelen van een versnellingsmeter, waarbij meerdere technische vakgebieden samenkwamen. Het is een fantastische ervaring om vanuit het niets een volledig functionerend apparaat te bouwen. De gemiddelde week van een student Advanced Technology is druk. Je hebt ongeveer zes uur college en groepswerk per dag. Dit lijkt misschien niet zo leuk, maar het betekent wel dat je thuis veel minder hoeft te doen.

Er is veel te doen in Enschede. Je kunt lid worden van een van de vele verenigingen op of vlakbij de campus. Er zijn meer dan 100 verenigingen, van cultuur- en sportverenigingen tot internationale en studentenverenigingen. Als je actief meedoet aan het studentenleven zul je je nooit vervelen.

Naast mijn studie doe ik veel aan sport en ga ik naar de sportschool. Ik doe mee aan evenementen georganiseerd door onze studievereniging en door de Universiteit Twente, en aan tripjes met mijn huisgenoten.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies