Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Advanced Technology aan de Universiteit Twente? Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Vwo diploma

Met een vwo-diploma met een Natuur & Techniek profiel word je toegelaten tot de bacheloropleiding Advanced Technology. Toelating met een ander profiel is ook mogelijk, mits je Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde in je pakket hebt.

Exacte vakken

Wiskunde en natuurkunde zijn een essentieel onderdeel van alle exacte opleidingen. Hoe beter je bent in wis- en natuurkunde, des te groter is de kans dat je de opleiding Technische Natuurkunde met succes zult afronden. Maar het allerbelangrijkst is dat je serieus studeert, gemotiveerd bent en tijd in de studie stopt.

Duitse Abitur

Heb je je eindexamen in Duitsland gedaan en ben je in bezit van het Abitur? Ook daarmee kun Advanced Technology studeren. Het is dan wel belangrijk dat je bepaalde vakken, zoals Engels, tot het Abitur hebt gevolgd.

Lees meer over toelating met een Duits Abitur op de Duitstalige website van Advanced Technology.

Internationaal diploma

Inschrijven voor de bacheloropleiding Advanced Technology is ook mogelijk met een internationaal diploma. Het is dan nodig dat je een vooropleiding vergelijkbaar met het Nederlandse vwo-niveau hebt afgerond en in ieder geval Engels, Natuurkunde en Wiskunde hebt gevolgd.

Lees meer over toelating met een internationaal diploma op de Engelstalige website van Advanced Technology.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies