Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Advanced Technology aan de Universiteit Twente? Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Welk diploma heb jij of ga je halen?

vwo-diploma

Je wordt toegelaten tot deze bacheloropleiding met een vwo-diploma en het profiel:

  • Natuur & Techniek
  • Natuur & Gezondheid, aangevuld met wiskunde B, natuurkunde en scheikunde
  • Ander profiel, inclusief de profielvakken wiskunde B, natuurkunde en scheikunde
hbo-propedeuse/hbo-diploma

Jouw toelaatbaarheid met een hbo-propedeuse is afhankelijk van je vooropleiding(en). Wij adviseren je zo snel mogelijk aan te melden, ook als je nog moet slagen voor je hbo-diploma of hbo-propedeuse. Wij beoordelen vervolgens je aanmelding en informeren je via mail over je toelaatbaarheid en of je eventueel aanvullende toetsen moet afleggen. 

Wil je na je hbo een masteropleiding volgen? Lees dan verder over de doorstroommogelijkheden binnen de UT.

Internationale diploma's

Foundation year

Ben je een internationale student en is het niveau van jouw vorige opleiding niet vergelijkbaar met het Nederlandse vwo-diploma? Universiteit Twente biedt je de mogelijkheid om een 'foundation year' te volgen, waarna je wel toelaatbaar bent.

Goede kennis van wiskunde

Wiskunde is een belangrijk onderdeel van deze bètaopleiding. Hoe beter je bent in wiskunde, hoe groter de kans dat je de opleiding Advanced Technology met succes zult afronden. Maar het allerbelangrijkst is dat je serieus studeert, gemotiveerd bent en tijd aan je studie besteedt.

Vragen over deze studie of de toelatingseisen?

Niveau Engels

Aangezien het programma volledig Engelstalig is, moet je aan de Engelse taalvereisten voldoen om in het Engels onderwijs te volgen en tentamens te maken. Vóór de aanmelddeadline moet je de vereiste documenten uploaden als bewijs van jouw Engelse taalvaardigheid. Heb je een Nederlands vwo-diploma, dan voldoe je aan de taaleisen.

Start jouw aanmelding!
Inschrijven via Studielink
Vanaf oktober kun je je inschrijven.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies