Ervaringen

Bacheloropdracht

Joël van Tiem, bacheloropdracht bij de Transducers Science & Technology group

Hoi! Mijn naam is Joël van Tiem en ik ben 22 jaar. Ik heb mijn bacheloropdracht uitgevoerd in de Transducers Science and Technology group op de Universiteit Twente.


Mijn onderwerp was electrospray from glass capillaries. Elektrospray is een proces waarbij zeer kleine druppeltjes geproduceerd worden door een geleidende vloeistof onder hoge spanning te zetten. Deze druppeltjes kunnen voor allerlei analysetechnieken gebruikt worden. Het was mijn taak om te onderzoeken in hoeverre we dit fenomeen kunnen verkleinen door een wiskundig model van de druppelvorming op te zetten en het bouwen van een meetinstallatie. Ik slaagde erin om een elektrospray te produceren in een capillair met een diameter van een micrometer. De gevormde druppeltjes waren veel kleiner dan een micrometer.

Ik heb deze opdracht gekozen omdat het een aantal disciplines combineerde, iets wat in het algemeen geldt voor de Transducers Science and Technology group. Dit sprak me echt aan; de opdracht was een perfecte combinatie tussen vloeistoffysica, elektrotechniek, scheikunde en wiskunde. De combinatie van theoretische modellen en experimenteel werk sprak mij ook erg aan. De bacheloropdracht was een welkome afwisseling. Na bijna drie jaar college is het heerlijk om je handen uit je mouwen te steken voor je eigen opdracht. Het lijkt eng om verantwoordelijk te zijn voor je eigen resultaten, maar het geeft je ook veel vrijheid. Je bent betrokken bij iets dat zo nieuw is dat zelfs je supervisor niet weet wat de uitkomst is. Het nadeel is dat het lastiger is om je werk te plannen.

Chat offline (info)