Joel van Tiem

Kom naar de Bachelor Open Dagen op 31 maart & 1 april

Maak kennis met Joel, die nu bij Liander werkt in het team Market & Business Intelligence bij Liander.

Joel van Tiem is alumnus Advanced Technology en deelt hier zijn ervaringen met Advanced Technology en over het werk dat hij na de studie opgepakt heeft.

Hoe ik bij Advanced Technology uitkwam

Open dagen. Meeloopdagen. Oneindig veel pennen met universiteitslogo’s. Joel vertelt dat hij in het laatste jaar van zijn middelbare school er maar druk mee was: zijn studiekeuze. "Maar pas nadat ik had meegelopen met een eerstejaars Advanced Technology-student dacht ik voor het eerst: dit zie ik me volgend jaar wel studeren.” Zo geschiedde.

De rode draad

"Voor mij was de rode draad door de opleiding de analytische en multidisciplinaire aanpak," zegt Joel. "Je leert complexe problemen echt te analyseren en te doorgronden. Zo heb ik mijn tweede jaar samen met een medestudent in tien weken een radiozender gebouwd. Waar we aan het begin van het kwartiel nauwelijks wisten wat een antenne was, hoorden we aan het einde van het project onze muziek op de FM radio van de buren. Het is supergaaf om je opgedane kennis meteen zo te gebruiken."


“Je leert bij Advanced Technology complexe problemen echt te analyseren en doorgronden.”
Joel van Tiem over zijn studie

Na de studie

"Na mijn studie ben ik gaan werken bij Liander, een bedrijf dat het elektriciteits- en gasnet in het grootste deel van Nederland beheert. Mijn team, Market & Business Intelligence, brengt toekomstige ontwikkelingen in de energiewereld en hun impact op het energienet in kaart. Dat is geen radiozender, maar wel een complex probleem. Laat Advanced Technology mij nu net geleerd hebben hoe ik die kan doorgronden", zegt Joel met een glimlach.

Advanced Technology kenmerkt zich door een multidisciplinaire aanpak. Je specialiseert je niet alleen in wetenschap en techniek, maar ook in de maatschappij en ondernemerschap. Lees meer over hoe de studie opgebouwd is.

Meer weten?

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Joel en wil je meer weten? Lees een ander ervaringsverhaal of doe mee aan één van onze voorlichtingsactiviteiten, net als Joel gedaan heeft!

Meer weten over Advanced Technology of de Universiteit Twente?
Neem contact op!
Wil je ervaren welke opleiding het beste bij je past? Meld je dan aan voor een open dag of meeloopdag.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies