HomeBusinessUT als onderwijspartner

UT als onderwijspartner

Wetenschap en praktijk versterken elkaar door de uitwisseling van kennis en kunde.

Bij het opleiden van professionals trekken we zoveel mogelijk samen met het bedrijfsleven op. Dat gebeurt op verschillende manieren, van korte cursussen en incompany trainingen tot masterclasses en deeltijd masteropleidingen, verdeeld over de volgende vakgebieden:

Public management en Risicomanagement

Op zoek naar een deeltijd opleiding, master, cursus of masterclass in Public Management en Risicomanagement? Professional Learning & Development Centre (PLD) van de Universiteit Twente is de executive education voor hoogopgeleide professionals en managers.

Ontdek het onderwijsaanbod in Public Management en Risicomanagement
Naar de website

Onze docenten zijn gerenommeerde specialisten in hun vakgebied. Zij leiden professionals in gehele of gedeeltelijke masteropleidingen op tot experts die in staat zijn richting te geven aan de uitdagingen in hun werk. Incompany trainingen op maat of andere korte cursussen aan.

Incompany trainingen

Vanuit onze kennisgebieden bedrijfs- en bestuurskunde, engineering & technologie, IT, life sciences & geneeskunde, natuur- en sociale wetenschappen stellen we hoogwaardige incompany opleidingen samen. Dat is altijd maatwerk zodat de training perfect aansluit op de behoeften van uw team en organisatie. 

Incompany trainingen door Professional Learning & Development Centre 

  • Leergang Digitale transformaties voor de Belastingdienst en Achmea
  • Nedap university: technische academici worden opgeleid tot softwaredeveloper

Lerarenopleidingen, docentontwikkeling en onderwijskunde

ELAN, de afdeling voor lerarenopleidingen en professionele docentontwikkeling van de Universiteit Twente verzorgt:

De faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) biedt de master Educational Science & Technology (EST, onderwijskunde) aan, die ook in deeltijd gevolgd kan worden. 

De UT biedt onder de naam Pro-U een palet van professionaliseringsactiviteiten in het kader van docentprofessionalisering en onderwijsontwikkeling, gericht op medewerkers in het PO en VO. 

Geo-informatie en aardobservatie

De internationaal georiënteerde faculteit Geo-informatiewetenschappen en aardobservatie (ITC) biedt een groot aantal cursussen aan, zowel in Enschede als buiten Nederland. 

Scheikunde en technische wetenschappen

Bent u op ingenieursniveau bezig met extrusie in de kunststofverwerkende industrie en de rubberindustrie? Of werkt u als productontwikkelaar, process engineer, bedrijfsleider, kwaliteitsbewaker of hoofd technische dienst? Bij de UT kunt u terecht voor korte cursussen ExtrusieProcestechnologie of korte trainingen op het gebied van Rubbertechnologie.

Technologie en Geneeskunde

Voor alumni van de opleidingen Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde, verpleegkundigen, medische specialisten en professionals, biedt de TechMed Academy cursussen aan op het snijvlak van geneeskunde en techniek

EngD: Engineering Doctorate

Ook een EngD kan voor uw bedrijf aantrekkelijk zijn: de Engineering Doctorate. Dit is een multidisciplinaire ontwerper die aan de universiteit twee jaar lang een postmasteropleiding volgt en als trainee werkt aan een concrete opdracht door u geformuleerd. Een interessante optie als uw organisatie voor een uitdagend ontwerpvraagstuk staat of een technisch probleem opgelost wil hebben. Denk aan een technologisch ontwerp om een proces, product of machine efficiënter, nauwkeuriger of minder onderhoudsgevoelig te maken. De UT biedt programma's aan in de vijf specialismen Business & IT, Civiele Techniek, Energie & Procestechnologie, Maintenance en Robotica.

DesignLab Academy: leer koersen op straks, zodat je vandaag weet wat te doen

In dit tijdperk van transitie is het cruciaal om strategische beslissingen te nemen die bijdragen aan positieve veranderingen in de wereld om je heen. Bij DesignLab Academy kan je rekenen op een collaboratieve en enerverende leerervaring die een blijvende indruk achterlaat en van jou een innovator met geweten maakt. Onze creatieve en interactieve workshops en masterclasses zitten bomvol inspiratie en handige tools. Aan de hand van de Responsible Futuring aanpak leer je vaardigheden om niet alleen de uitdagingen van vandaag aan te gaan, maar ook om toekomsten vorm te geven die wenselijk en verantwoord zijn