Jaargesprekcyclus WP

Actuele gespreksonderwerpen

Resultaatafspraken

Onderwijs

• Professionalisering gekoppeld aan de onderwijsactiviteiten van komend jaar (o.a. TOM).
  • Onderwijstaken (vakken en geschatte werktijd per week/jaar en verdeling over het jaar).
  • Afstudeerbegeleiding (namen afstudeerders; als eerste of tweede begeleider; geschatte tijdsinvestering per student).
  • Overige bijdragen aan het onderwijs (omschrijving, geschatte werktijd) en onderwijsontwikkeling (nieuwe vakken: inhoud, resultaat, geschatte werktijd).
  • Samenvatting van vak- en studentevaluaties.
  • Rollen in het onderwijs (bv. (module) coördinator, opleidingsdirecteur) en wat is de geschatte tijdsinvestering?

• Publicaties (kwaliteit, aantal, nationaal/internationaal, citatie-index)
  • Begeleiding van promovendi en onderzoekers (niet afstudeerders).

Valorisatie

• Activiteiten voor verwerving van externe financiering (2e en 3e geldstroom) en resultaten.
  • Stand van zaken van onderzoeksprojecten (afgerond, volgens planning of vertraagd, met
    toelichting).

Loopbaanontwikkeling

Onderwijs

• Basis Kwalificaties Onderwijs (BKO)

Valorisatie

• Internationalisering: (afspraken m.b.t. Engelse taalvaardigheid en cultural awareness; afspraken m.b.t. internationale stafmobiliteit en carrièremogelijkheden (wetenschappelijk en niet-wetenschappelijk personeel), bijvoorbeeld met subsidie programma’s (o.a. Marie Curie, Veni. Vidi, Vici).
  • In- en doorstroom van vrouwen (ter stimulering van vrouwen in hogere functies)
  • Wensen t.a.v. taken, opleiding of loopbaan. Waar wil je het komende jaar meer tijd aan besteden/ wat wil je ontwikkelen en hoe kun je dat realiseren. Waar sta je nu in je persoonlijke ontwikkeling en waar wil je over 3-5 jaar zijn binnen of wellicht buiten de organisatie.
  • Inzet ontwikkelingsdagen, zoals bedoeld in artikel 6.9 lid 1 cao NU.

Gedrag

• Ontwikkelingen in de organisatie, het team of het vakgebied. Denk aan Vision 2020, de kernwaarden internationalisering, ondernemend, synergie gedreven en maatschappelijke impact. Welke nieuwe competenties moet een medewerker zich verwerven.

• Betrokkenheid en deelname aan medezeggenschap bespreken.
  • Duurzame inzetbaarheid: afspraken over bijvoorbeeld werken in deeltijd, combinatie werk en privé, maatwerk om te komen tot een goede afstemming van bedrijfstijd en arbeidstijd; geleidelijk faciliteren van de overgang naar pensionering door o.a. het afstemmen van individuele werktijden; afspraken over vak- en/of functiegerichte opleidingen/trainingen, coaching, loopbaanadvies/oriëntatiemogelijkheden, functieroulatie etc.
  • Arbeidsomstandigheden, werkdruk en werkstress, veiligheids- en gezondheidsaspecten op de werkplek.
  • Nevenwerkzaamheden.