Centre for Training and Development (CTD)

De Universiteit Twente gelooft sterk in het aantrekken, ontwikkelen en uitdagen van talentvolle medewerkers. Een breed scala aan cursussen, trainingen en coachingstrajecten is ontwikkeld, speciaal voor wetenschappers en ondersteunend personeel. Ook voor promovendi hebben wij een aantrekkelijk trainingsprogramma samengesteld. Verken op de Engelse website jouw mogelijkheden! 

Wil je je verder ontwikkelen in je eigen specialisme of juist werken aan je persoonlijke vaardigheden? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een van de vele trainingen die de UT biedt. Of door ondersteuning van een mentor of coach. Met loopbaanbegeleiding sta je bewust stil bij je wensen en ambities en vervolgstappen. Het is belangrijk en zinvol dat je hierover ook actief in gesprek bent met je leidinggevende. Een goed moment hiervoor is het jaargesprek.

Elk jaar kun je (ten minste) twee dagen besteden aan je persoonlijke ontwikkeling 'de ontwikkelingsdagen'. Deze dagen kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan activiteiten die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid in je huidige of toekomstige functie. Je kunt deze dagen bijvoorbeeld gebruiken voor een van de interne ontwikkelingsmogelijkheden die de UT biedt, voor een kortstondige stage in een andere functie, om conferenties of externe trainingen bij te wonen, of om deel te nemen aan andere trainingsactiviteiten. 

Door te investeren in jezelf en je eigen ontwikkeling wordt je werk vaak leuker en blijf je in beweging.

Tevens bestaat de mogelijkheid om online trainingen te volgen via de 2 bestaande platvormen van de UT, namelijk via GoodHabitz en Futurelearn. Voor Phd’s, houdt er rekening mee dat GoodHabitz geen certificaat geeft en dus ook geen EC’s.  

Naast persoonlijke ontwikkeling is vitaliteit en beweging ook erg belangrijk. Sportcentrum heeft verschillende mogelijkheden (voor medewerkers) om te sporten.