Health aan de Universiteit Twente

‘Health’ is een belangrijk onderzoeksthema aan de Universiteit Twente. Onze ambitie is leidend te zijn bij de implementatie van innovatieve technologie in de gezondheidszorg. Honderden UT onderzoekers houden zich bezig met het thema health, samen met bachelor- en masterstudenten, nationale en international bedrijven en de industrie. We doen dit vanuit vele invalshoeken, waaronder technologie, psychologie en logistiek.

De onderzoeksprogramma’s variëren van onderzoek naar de enkele cel tot robotica in chirurgische ingrepen en van weefselontwikkeling tot het verbeteren van de dagelijkse zorgverlening. Uitgangspunt is dat de technologie en de kennis die we ontwikkelen rechtstreeks aansluit bij de behoeftes in de medische wereld. We stellen altijd vraagstukken uit de klinische praktijk centraal en betrekken medici en patiënten nauw bij de te ontwikkelen technologie. Zo draagt de Universiteit Twente wezenlijk bij aan de verbetering van de gezondheidszorg. En daar profiteert iedereen van!

We werken op dit moment aan een uitgebreide website waar alles met betrekking tot Health @ UT samenkomt. Tot deze website gereed is, is alle informatie verspreid beschikbaar via:

Onderwijs

Bachelor

Technische geneeskunde

Biomedische Technologie

Gezondheidswetenschappen

-Totaaloverzicht bacheloropleidingen

Master

Biomedical Engineering

Health Sciences

Technical Medicine

-Totaaloverzicht masteropleidingen

Onderzoek

MIRA behoort tot de grootste en beste onderzoeksinstituten ter wereld op het gebied van biomedische technologie en technische geneeskunde. De ruim 300 onderzoekers van MIRA focussen zich op toptechnologie voor patiënten. Er wordt gewerkt vanuit drie invalshoeken: Imaging & Diagnostics, Neural & Motor Systems en Bionano Technology.

MIRA combineert fundamenteel en toegepast onderzoek met de klinische praktijk. Deze unieke benadering stimuleert een succesvolle toepassing van fundamentele concepten en zorgt ervoor dat de  gezondheidszorg nieuwe behandelmethodes snel kan introduceren.

Lees verder op de website van MIRA.

Faciliteiten

Onze faciliteiten voor toponderzoek zijn state-of-the-art: NanoLab, BioNanoLab, Virtual Reality Lab, DataLab, Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM), LEO-Center for Service Robotics, de supersone windtunnel, DesignLab, TPRC en SmartXp. In de moderne laboratoria werken onze onderzoekers vaak met externe partijen aan simulaties, tests en prototypes.

Samenwerking

De Universiteit Twente werkt nauw samen met ziekenhuizen, het bedrijfsleven en overheidsinstanties aan high-tech oplossingen voor de toekomst. Kijk hier voor een overzicht van samenwerkingen met ziekenhuizen.