TechMed Academy

Ontdek het TechMed Centrum in de digitale rondleiding

Life Long Learning op technisch-medisch gebied wordt steeds belangrijker.

Technologie ontwikkelt zich snel. Professionals moeten daarom op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Het TechMed Centrum is zeer actief op het gebied van Life Long Learning via de TechMed Academy.

Breed scala aan opleidingen

Als universitair technisch medisch centrum bieden we academisch gecertificeerde cursussen en MOOC’s aan. Ook faciliteren we trainingsprogramma’s voor een grote verscheidenheid aan stakeholders door onze onderwijsvoorzieningen en kennisbank voor hen open te stellen. We werken samen met ziekenhuizen, verenigingen voor medische professionals, zoals de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV) en de medtech-industrie. Samen bieden we een breed scala aan cursussen voor professionals in de gezondheidszorg aan meer dan 500 deelnemers per jaar, van de hoogste kwaliteit en aansluitend bij de wensen van de gebruikers. Deelnemers kunnen profiteren van de expertise van onze zeer bekwame cursusleiders, uitgebreide kennis van technologie, gezondheidszorg en onderwijs, en natuurlijk van ons state of the art opleidingscentrum.

Gepersonaliseerd life long learning programma

De TechMed Academy ontwikkelt modulaire en gepersonaliseerde Life Long Learning programma’s voor alumni en een breed scala van professionals uit de gezondheidszorg. Deze programma’s maken gebruik van onze uitstekende onderwijs- en trainingsfaciliteiten en van onze uitgebreide kennis over onderwijs in het domein van technologie en geneeskunde. Volwassenen hebben vaak een voorkeur voor individueel leren en het individueel oefenen met nieuw opgedane vaardigheden. Omdat de kern van onze training het praktisch toepassen van technologie is, is een praktijktraining van vitaal belang. Daarom hebben we een duurzame vorm van gepersonaliseerd onderwijs ontwikkeld, met een sterke basis in E-learning, specifieke trainingsopdrachten en testen in een gesimuleerde omgeving. Deze vorm van onderwijs stelt de cursist in staat om specifieke, vooraf bepaalde doelen te bereiken via een gepersonaliseerd proces. Om de resultaten van professionele medische teams te verbeteren, zullen we ook teamgerichte lesprogramma’s aanbieden.

De meeste cursussen vinden plaats binnen ons TechMed Simulatiecentrum bij de Universiteit Twente. Het Simulatiecentrum heeft state-of-the-art faciliteiten, zoals high-tech hybride OK’s, gesimuleerde intensive care-eenheden, menselijke fysiologie- en medische imaging-labs, het eHealth House en andere hands-on (gesimuleerde) opleidingstechnologieën.

Partners

Contact

M.E. Hahnen - Florijn (Marije)
Programma-manager Lifelong Learning @ TechMed Centre