Zie Wetenschappelijke thema's

Improving healthcare by personalized technologies

De gezondheidszorg staat wereldwijd voor grote uitdagingen.

Één van de oplossingen is gepersonaliseerde technologie DIE effectievere behandelingen kan bieden aan patiënten. Gezondheid is een persoonlijk onderwerp. Vandaag de dag zoeken mensen bewust naar behandelingen die bij hen passen om zo meer controle over hun eigen welzijn te hebben. Tegelijkertijd krijgen overheden en verzekeringsmaatschappijen te maken met toenemende druk op budgetten door vergrijzing en een toenemende levensverwachting.

Onze wetenschappers en hun onderzoek

Als ingenieurs, computerwetenschappers, wis- en natuurkundigen samen met clinici en psychologen medische oplossingen zoeken, kunnen de resultaten voor de patiënt verbluffend zijn. Drie voorbeelden van gepersonaliseerde technologie binnen de gezondheidszorg uit onze multidisciplinaire koker:

Drie cruciale onderzoeksgebieden

De Universiteit Twente loopt voorop in onderzoek naar, onderwijs over en vermarkten van gepersonaliseerde technologie binnen de gezondheidszorg. Nu al veranderden we het speelveld met diverse innovatieve ideeën en doorbraken. Een belangrijk voorbeeld zijn onze bachelor- en masteropleiding Technische Geneeskunde: de eerste opleidingen ter wereld waar we professionals opleiden die individuele patiënten kunnen behandelen vanuit een combinatie van medische kennis en technische vaardigheden. Met deze opleidingen introduceerden we een volledig nieuwe beroepsgroep die inmiddels een grote rol speelt bij het verbeteren van gezondheidszorg.

We dragen vanuit een breed spectrum bij aan een toekomstbestendige gezondheidszorg en ontwikkelen effectievere, op het individu afgestemde behandelingen. We ontwikkelen technologieën binnen drie belangrijke domeinen:

  • Eerder diagnosticeren van ziektes
  • Doelgerichter behandelen van ziektes
  • Verbeteren van zelfstandigheid

Actualiteiten binnen dit thema

Meer nieuwsartikelen

Spinoffs

Voor de derde keer op rij zijn we benoemd tot de meest ondernemende universiteit van Nederland. We zijn succesvol in het vertalen van ontwikkelde kennis naar economische bedrijvigheid: ruim duizend spinoffs hielpen we opstarten. Een aantal voorbeelden:

Onze opleidingen 

Naast onderstaande bachelor- en masteropleidingen, bieden we uitstekende trainings- en opfriscursussen voor healthcare professionals: