HomeNieuwsTerugblik: In gesprek met lijsttrekkers tijdens 'Van Torentje naar Torentje'
Emiel Muijderman / Tubantia

Terugblik: In gesprek met lijsttrekkers tijdens 'Van Torentje naar Torentje'

In de afgelopen twee weken voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 gingen Tubantia en de Universiteit Twente in deze derde editie van Van Torentje naar Torentje in gesprek met de lijsttrekkers over hun verkiezingsprogramma.

Gesprek gemist?

Lees en kijk hieronder de gesprekken terug. Dit bericht wordt na elke aflevering aangevuld.

Geen resultaten met de gekozen filters
2023
Friday, 17 Nov 2023
Rob Jetten oogst bewondering

In de laatste aflevering van Van Torentje naar Torentje was D66 lijsttrekker Rob Jetten te gast. De deminissionair minister van klimaat kwam rechtstreeks uit de ministerraad naar de campus van Universiteit Twente om te te praten over zijn verkiezingsprogramma.

Lees verder
Friday, 17 Nov 2023
Thursday, 16 Nov 2023
Laurens Dassen: 'Europese samewerking helpt grensregio's vooruit'

In al weer de een-na-laatste aflevering van Van Torentje naar Torentje gingen Fardau Wagenaar (Tubantia) en Wiro Kuipers (Universiteit Twente) in gesprek met Volt lijsttrekker Laurens Dassen. Twee jaar geleden was hij ook al te gast in Van Torentje naar Torentje, maar toen nog voor een lege zaal in verband met corona.

Lees verder
Thursday, 16 Nov 2023
Wednesday, 15 Nov 2023
Bijzondere prognose Lilian Marijnissen

Tijdens van Torentje naar Torentje met de lijsttrekker van de SP-lijsttrekker kwam er van alles aan bod. Ze ging op de Universiteit Twente in gesprek met Leo van Raaij (Tubantia) en Maroeska Rovers (wetenschappelijk directeur TechMed Centrum). Marijnissen was twee jaar geleden al te gast in Van Torentje naar Torentje, maar toen nog voor een lege zaal in verband met corona.

Lees verder
Wednesday, 15 Nov 2023
Tuesday, 14 Nov 2023
Mirjam Bikker jaloers op campus

De lijsttrekker van de ChristenUnie - Mirjam Bikker - was dinsdag te gast op de jaloersmakende campus van de Universiteit Twente. Het was niet haar eerste keer daar. Tijdens haar studie rechten in Utrecht kwam ze regelmatig naar Twente. "Ik was bestuurlijk actief. We gingen op bezoek bij de christelijke studentenvereniging RSK op de UT. Jaloers waren we. Die campus, die is zo mooi. Een plek waar je woont en tegelijk studeert. Als je kiest voor een technische universiteit, snap ik heel goed dat je gaat voor deze", aldus Bikker.

Lees verder
Tuesday, 14 Nov 2023
Monday, 13 Nov 2023
Dilan Yesilgöz krijgt bericht van 'koning'

Dilan Yesilgöz van de VVD kreeg van UT-hoogleraar Alexander Brinkman geen vragen over kwantummechanica. In plaats daarvan ging het gesprek over haar veiligheid, haar politieke route van links naar rechts en georganiseerde misdaad. 

Lees verder
Monday, 13 Nov 2023
Friday, 10 Nov 2023
Vijfde aflevering met Caroline van der Plas

Caroline van der Plas zag haar partij als een openbaring voor de regio. Nadat ze een aantal weken gelden haar campagne aftrapte in Lattrop, was ze nu weer terug voor Van Torentje naar Torentje. Het was voor haar de eerste keer op de Universiteit Twente.

Lees verder
Friday, 10 Nov 2023
Wednesday, 8 Nov 2023
Chris Stoffer terug bij 'zijn universiteit'

Ook voor Chris Stoffer, de lijsttrekker van SGP, is het een soort van thuiskomen bij de Universiteit Twente. In de vierde aflevering ‘Van Torentje naar Torentje’ vertelt hij over zijn studententijd bij de Universiteit Twente, kritiek van Frans Timmermans en zijn steun voor Israël.

Lees verder
Wednesday, 8 Nov 2023
Wednesday, 8 Nov 2023
Geen prognose van Frans Timmermans

Woensdagochtend 8 november was Frans Timmermans te gast in de derde aflevering van Van Torentje naar Torentje. Voor Timmermans is het de derde keer dit jaar dat hij de Universiteit Twente bezoekt.

Lees verder
Wednesday, 8 Nov 2023
Tuesday, 7 Nov 2023
Henri Bontenbal in tweede aflevering

In de tweede aflevering van Van Torentje naar Torentje was Henri Bontenbal, de lijsttrekker van het CDA te gast. Op het campagnetoneel van Tubantia en de Universiteit Twente moest hij uitleggen hoe hij de weggelopen aanhang op het platteland weer terug wilde winnen.

Lees verder
Tuesday, 7 Nov 2023
Monday, 6 Nov 2023
Pieter Omtzigt trapt af

Op 6 november was Pieter Omtzigt te gast in de eerste aflevering van Van Torentje naar Torentje, de politieke voorbeschouwing van Tubantia en de Universiteit Twente. De komst naar de UT was voor de Enschedese lijsttrekker een thuiswedstrijd, het publiek was enthousiast en gaf hem veelvuldig applaus. Pieter Omtzigt is lijsttrekker van Nieuw Sociaal Contract (NSC), de partij die de Enschedese politicus oprichtte na zijn vertrek bij het CDA. Op de UT gingen Ron Fresen en Fardau Wagenaar met de lijsttrekker in gesprek over diverse thema's. Ook kreeg het publiek de mogelijkheid vragen te stellen.

Lees verder
Monday, 6 Nov 2023