HomeNieuwsUT host European Robotics Forum 2022

UT host European Robotics Forum 2022

De Universiteit Twente toont deze week haar nieuwste robotinnovaties aan de wereld op het European Robotics Forum (ERF) in Rotterdam. Dit is één van de meest invloedrijke evenementen voor robotica en kunstmatige intelligentie in Europa.

De ERF is dé ontmoetingsplaats voor ingenieurs, academici, ondernemers, investeerders die zich bezighouden met robotica en AI. Ook eindgebruikers en beleidsmakers uit heel Europa en daarbuiten zijn van de partij.

Robothoogleraar prof. Stefano Stramigioli is de general chair van de 13e editie van ERF, die zo’n 2500 m2 beslaat in Ahoy in Rotterdam. Het overkoepelende thema van dit jaar is 'duurzaamheid' in de breedste zin van het woord. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over hoe robotica klimaatverandering kan beïnvloeden.

Prof. Stefano Stramigioli opent de ERF22

Robotics Centre Twente

De Universiteit Twente bundelt haar robotica-onderzoek in het recent opgerichte Robotics Centre Twente (RCT), dat duidelijk zichtbaar is op de ERF. Het RCT kent drie hoofddomeinen:

  • Robotics for healthcare
  • Robotics for industry
  • Robotics for society

Het RCT toont op de ERF verschillende demo’s, zoals medische precisierobots, een robot voor borstkankeronderzoek (Sunram 7), een bionische hand, elastische scharnieren en een robot-avatar met haptische feedback.

UT @ ERF22

Robotics Centre Twente
J.C. Vreeman (Jochem)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)