HomeNieuwsWetenschapszaadjes planten

Wetenschapszaadjes planten Shaping2030

Ana Maria Bustamante Duarte is altijd op zoek naar manieren om de ogen van haar collega’s te openen voor zaken als integriteit, diversiteit en inclusie. Voor Arturo Susarey Arce is diversiteit niets nieuws, ook al groeide hij op in een klein dorp in Mexico. Zijn vader werkt met toeristen en daardoor raakte Arturo al snel geïnteresseerd in andere culturen en manieren van leven. Zelf werd hij een wereldburger en deelt hij nu zijn ervaringen met jongeren in zijn geboortedorp. ‘Twee keer per maand geef ik online les aan basisschoolleerlingen. Over wetenschap en andere manieren waarop ze de maatschappij kunnen helpen. Ik wil er zijn voor die kinderen die verder willen kijken dan de grenzen van hun eigen gemeenschap.’

Het verhaal van Ana’s bewustwordingstour is een verhaal over Arturo’s materiaalstructurenspel.

Lees hier het hele verhaal.