HomeNieuwsAppèl opent samen met Brownies&downieS vestiging op campus Universiteit Twente

Appèl opent samen met Brownies&downieS vestiging op campus Universiteit Twente

Deze zomer worden de studenten en medewerkers op de campus van Universiteit Twente ontvangen met een extra brede glimlach wanneer ze een heerlijke lunch bestellen in gebouw de Spiegel. Hier openen Brownies&downieS en Appèl namelijk een gloednieuwe Brownies&downieS vestiging. Er werken straks mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met enthousiasme aan een bijzondere lunchformule.

Brownies&downieS is een bekende horecaketen met meer dan 50 vestigingen door het hele land. Ze bieden mensen met een verstandelijke beperking een echte werkplek in de horeca. Normaalgesproken vind je ze in stadscentra of dorpskernen. Samen met Appèl worden er ook vestigingen geopend binnen bijvoorbeeld het onderwijs. De vestiging op de campus van de UT wordt de tweede vestiging na de opening van de locatie bij de TU/e.

Deze nieuwe vestiging wordt gerund door Anne van der Raadt die ook de vestiging in de binnenstad van Enschede onder haar hoede heeft. Anne: ‘Wij hebben zoveel zin in deze nieuwe uitdaging. Eindelijk een positieve ontwikkeling na de lange lockdown. De klik met de UT was er direct, we hebben samen gekeken naar een geschikte locatie op de campus. Het is fantastisch dat we straks ons team kunnen uitbreiden en zo nog meer sociale impact kunnen maken. Wij kunnen niet wachten om het speciale, op grab en go gerichte, assortiment aan te bieden aan alle studenten, medewerkers en bezoekers van de universiteit!’

De samenwerking met Brownies&downies past heel goed bij de inclusieve bedrijfsvoering van Appèl én bij de visie op inclusiviteit van de UT. Appèl geeft graag kansen geven aan mensen die vanuit een afstandspositie aan het werk willen. De UT heeft dit ook opgenomen in haar nieuwe visie en strategie en wil daarmee bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving.

‘Wij werken al langer samen met Appèl en toen ze ons voorstelden om op onze campus een Brownies&downieS vestiging te openen waren we direct enthousiast. Dit concept sluit  uitstekend aan op onze visie op inclusiviteit. De UT neemt graag sociale verantwoordelijkheid en legt verbanden met de samenleving. Met dit nieuwe restaurant wordt daar concreet invulling aan gegeven. Daarnaast bieden ze een kwalitatief goed assortiment tegen een aantrekkelijke prijs. Wat ons betreft is dit een bijzonder voorbeeld van goed partnership’ aldus Anouk van der Wal, projectleider Projectleider Facility Services van de UT. 

drs. B.G. Lankhaar (Bertyl)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB) (aanwezig ma-vr)