Zie Nieuws

Ana Ortiz-Perez wint TGS award 2020

Ana Ortiz-Perez, onderzoeker aan de UT (faculteit TNW) heeft de TGS Award van 2020 gewonnen. De TGS Award is bedoeld voor getalenteerde en ambitieuze UT-masterstudenten die willen promoveren. Ze nam de Award op 31 augustus in ontvangst tijdens de Opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Twente. De prijs die Ortiz-Perez ontvangt, bestaat uit een cheque van 2.500 euro die zij mag besteden aan een opleiding of uitwisseling tijdens haar onderzoek. 

Ortiz-Perez: " Ik doe onderzoek naar leverkanker. Deze vorm van kanker is wereldwijd een belangrijke oorzaak van kanker-gerelateerde sterfte. Tot op heden is er geen effectieve behandeling en wordt de ontwikkeling van nieuwe (nano)-therapieën belemmerd door het ontbreken van geschikte testplatforms voor geneesmiddelen. Het doel van ons onderzoek is het ontwikkelen en valideren van een betrouwbaar levertumor-op-een-chip-platform dat deze menselijke kanker nabootst.”

Met deze prijs wil Ortiz-Perez graag deelnemen aan een internationale conferentie of wetenschappelijke opleiding in nanogeneeskunde. Ze gelooft dat deelname hieraan een unieke manier is om haar wetenschappelijke kennis te verhogen, te delen en te werken aan een internationale wetenschapsgemeenschap die meer met elkaar verbonden is. 

Unaniem oordeel jury

Dit jaar waren er zes zeer slimme en enthousiaste kandidaten die onderzoeksvoorstellen mochten presenteren. De jury kwam tot een unaniem oordeel: alle vijf de juryleden stemden als eerste op Ortiz-Perez (één jurylid onthield zich). Dit is uniek in de geschiedenis van de TGS award uitreiking. Ortiz-Perez is de 8e ontvanger van de TGS Award. De jury was zeer onder de indruk van de goede en duidelijke presentatie. ‘Ortiz-Perez toonde enthousiasme, was op de hoogte van elk detail en heeft zeer goede communicatieve vaardigheden’, aldus de jury.

De uit Spanje afkomstige Ortiz-Perez rondde haar masteropleiding in Biomedical Engineering aan de UT Cum Laude af in december 2019. Ortiz-Perez maakt volgens de jury een uitstekende start van haar carrière met stages in het buitenland (VS, Australië, Portugal), verschillende publicaties en internationale presentaties. De twee externe reviewers waren beiden zeer positief over het voorgestelde promotieonderzoek. De jury ziet Ortiz-Perez als een toekomstige veelbelovende wetenschapper op het gebied van onderzoek in de gezondheidszorg. 

Twente Graduate School


De jury van de TGS award bestond uit dr. Paul van Dijk (voorzitter, TGS), dr. Ruchi Bansal (TNW), prof. Geert Dewulf (ET), dr. Nelly Litvak (EWI), prof. Ariana Need (BMS,TGS) en prof. Andy Nelson (ITC). De jury werd ondersteund door dr. Anne Dijkstra.