HomeNieuwsMindlab in première op 13 februari

Mindlab in première op 13 februari

De afgelopen maanden hebben de UT, Productiehuis Plezant en mede-initiatiefnemer Universiteit Utrecht met elkaar gewerkt aan de theaterproductie Mindlab. Mindlab is een unieke theatervoorstelling die gaat over leven en werken bij een universiteit. Het doel: alle medewerkers inspireren en uitdagen om na te denken en met elkaar te praten over hun worstelingen, verwachtingen en ambities. Mindlab gaat vanavond in première in De Theaterloods in Radio Kootwijk. Daarna komt Mindlab naar Enschede om zes keer te spelen in het theater van de UT, de Vrijhof.

Thriller

Mindlab: een sciencefiction thriller die ons allen kan overkomen als we onze eigen waarheid en impact van handelen in volledige transparantie durven te beleven.  

Bijdragen aan open en veilige omgeving

De UT staat voor een open en veilig werk- en leefklimaat, binnen de UT en op de campus. Met Mindlab wil de UT een bijdrage hieraan leveren. Mirjam Bult, vicevoorzitter van het College van Bestuur (CvB) zegt hierover: ‘Versterken van een open klimaat om dilemma’s in een veilige omgeving te kunnen benoemen, doordenken en aanpakken is essentieel binnen onze universiteit. Dit is precies wat de indrukwekkende voorstelling Mindlab in beweging zet.’

Wetenschap onder vergrootglas

Het initiatief komt van prof. dr. Ellen Giebels, vicedecaan van de faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) van de UT. Na het zien van twee andere theaterproducties van Productiehuis Plezant - Rauw (voor de Nationale Politie) en Vuurdoop (voor de Landmacht) – besloot zij dat het tijd was voor zo’n theatervoorstelling over alles wat speelt in de wereld van de wetenschap. Ellen Giebels: ‘De wetenschap ligt onder een vergrootglas. Integriteitsvraagstukken, opbrengst voor de samenleving, kwaliteit van onderwijs, internationalisering en financiering. De wetenschap is een fantastische plek om te werken, maar het is soms best een uitdaging om alle ballen in lucht te houden. En dan vraag ik mij af: wat doet er nu echt toe en wat misschien niet?'

Krachtige inspiratiebron

Mindlab is mede gebaseerd op gesprekken met medewerkers van de Universiteit Twente en Universiteit Utrecht. Mindlab moedigt aan om stil te staan bij en te praten over dilemma’s, dromen en twijfels waar elke medewerker van een universiteit weleens mee te maken krijgt. Het Sociaal Fonds voor de Kennissector (SoFoKles) heeft voor het ontwikkelen van Mindlab een subsidie toegekend. Mindlab is een krachtige inspiratiebron voor iedereen die werkt bij de universiteit – voor iedereen die met hart en ziel een groot deel van zijn leven deelt binnen de universiteit. Voor diegenen die ooit willen zeggen: ‘het was alle moeite werkelijk waard’. 

Meer informatie over de voorstelling via utwente.nl/mindlab 

J.C. Vreeman (Jochem)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)