Zie Nieuws

Onderzoek naar betere behandeling hartritmestoornissen kan van start Crowdfundingactie succesvol afgerond

Verena Schwach, UT-onderzoeker aan de afdeling Toegepaste Stamceltechnologie, kan starten met haar onderzoek naar een betere behandeling van hartritmestoornissen. In oktober startte zij samen met de Hartstichting een crowdfundingactie om genoeg geld in te zamelen voor dit onderzoek. Op 8 december werd bekend dat zij het streefbedrag van minimaal 25.000 euro heeft opgehaald. Dankzij alle donaties en de Hartstichting Verdubbelaar heeft Verena ruim 57.000 euro opgehaald voor haar onderzoek. 

“Het was voor mij een enorme motivatie dat zoveel mensen interesse toonden in het onderzoek. Zonder de hulp van mijn collega’s en vele anderen, hadden wij het streefbedrag niet gehaald. Ik hoop dat ons werk het verschil kan maken voor patiënten. Iedereen die een bijdrage heeft gedaan of geleverd: heel hartelijk bedankt!” – Verena Schwach

Hart-op-chip

Verena hoopt het aantal hartstilstanden, herseninfarcten en hartfalen te verminderen en in de toekomst zelfs te voorkomen. Met haar onderzoek ‘Harten kweken op een chip’ gebruikt Verena stamcellen met het hetzelfde erfelijke foutje in het DNA als bepaalde patiënten. Door levende hartspiercellen te kweken is het mogelijk te onderzoeken welke medicatie en behandeling het beste werkt bij de betreffende patiënt. Verena: “Het is mijn doel om gepersonaliseerde medicatie te vinden die hartritmestoornissen beter behandelen en de ernstige gevolgen ervan kunnen voorkomen. Dankzij alle donaties kan ik mijn onderzoek starten. Heel hartelijk bedankt allemaal!”