Zie Nieuws

Startup LipoCoat wint deelname aan GES en een reis naar Silicon Valley

Een vakjury heeft in bijzijn van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, uit 28 genomineerde startups de 10 winnaars bekendgemaakt van de Academic Startup Competition. De 10 startups mogen pitchen op de Global Entrepreneurship Summit (GES) en krijgen van het Ministerie van EZK een reis naar Silicon Valley aangeboden. Daar leren zij hoe ze hun innovatie sneller kunnen opschalen en zo de stap van startup naar scale-up kunnen zetten. UT-startup Lipocoat behoort tot de winnaars.

Staatssecretaris Mona Keijzer: “Academische startups zijn voor Nederland ontzettend belangrijk vanwege hun vaak innovatieve doorbraken die op allerlei manieren impact hebben op de maatschappij. De 10 winnaars laten zien dat Nederlandse universiteiten en instituten meespelen op het hoogste mondiale podium.” Deze mening wordt gedeeld door Pieter Duisenberg, voorzitter Vereniging van Universiteiten (VSNU): “Academische startups slaan een brug tussen wetenschap en samenleving: zij zetten baanbrekende wetenschap om in tastbare innovaties en dat is heel waardevol. Deze 10 startups laten zien dat onze inspanningen om ondernemerschap te promoten op de universiteit, vruchten afwerpt en daar ben ik trots op. We willen hier in de toekomst op blijven inzetten.”

Over LipoCoat

LipoCoat brengt een ‘bio-inspired technologie’ op de markt die weerstand biedt tegen biologische vervuiling van eiwitten, cellen en bacteriën. Deze vervuiling geeft veel problemen in de gezondheidszorg, omdat het onder andere de veroorzaker is van infecties en ontstekingen. LipoCoat richt zich bijvoorbeeld op coatings voor katheters.
Team: Jasper van Weerd, Marcel Karperien, Pascal Jonkheijm, Alain le Loux, Raoul Oostenbrink

De andere winnende startups zijn:
ArthroSave (UMC Utrecht)
Mosa Meat (Maastricht University)
Amphera (Erasmus MC)
Stentit  (Technical University of Eindhoven)
VSParticle (Technical University of Delft)
Kepler Vision Technologies (University of Amsterdam)
Findest (VU Amsterdam)
Confocal.nl (University of Amsterdam)
CardiacBooster (Radboudumc)

J.C. Vreeman (Jochem)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)