Zie Nieuws

Winnaars regionale voorronde FameLab

De regionale voorronde van 'FameLab – Science Slam' op de UT is dit jaar gewonnen door Hizirwan Salim en Prasanna Padmanaban. Zij scoorden tijdens het pitchen van hun onderzoek het best op de drie belangrijkste factoren van Famelab: Content, Clarity en Charisma. De UT-winnaars gaan door naar de landelijke finale en wellicht zelfs naar de wereldwijde finale in Cheltenham.

Bij deze belangrijke wedstijd voor wetenschapscommunicatie presenteren jonge wetenschappers hun onderzoek in drie minuten aan een algemeen publiek. Zonder powerpoint of andere hulpmiddelen. Hizirwan en Prasanna hebben nu een ticket voor de nationale finale op 9 mei in Tivoli Utrecht te pakken. Daar strijden ze met de winnaars van andere regionale heats om een plek in de internationale finale in Cheltenham, waar jonge wetenschappers uit 30 landen aan meedoen.


In Twente deden op 5 maart mee: Jasper ten Napel (Masterstudent Biomedical Engineering), die met donut en horloge uitleg gaf over het akoestisch vangen van kankercellen, Hizirwan Salim (Masterstudent Biomedical Engineering) liet met een pen zien hoe Augmented Reality Parkinsonpatiënten kan helpen, Prasanna Padmanaban (ET, Tissue Engineering) over computationele modellen en de groei van bloedvaten in kunstmatige weefsels en Amin Zaami (ET, Productietechnologie) over een duurzame toekomst door het gebruik van lichtgewicht materialen.


Jair Santanna, cyberveiligheidspecialist op de UT en winnaar van de Nederlandse finale in 2018, deelde tijdens deze UT-voorronde op inspirerende wijze zijn ervaringen. Hij bewees wederom zijn spreekkunsten door in slechts 1 minuut uit te leggen wat DDoS-aanvallen zijn na een vraag uit het publiek.

H. Mulder (Hinke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)