Zie Nieuws

Gemeente Utrecht kiest voor UT-reinigingsrobot

Gemeente Utrecht tekende onlangs een contract voor de reinigingsrobot van UT-start-up KITE Robotics. Het gaat specifiek om het reinigen van de overkapping van de trappen van de Stationshal van Utrecht CS naar de nieuwe trambaan. In een vroeg stadium heeft de gemeente Utrecht nagedacht over het onderhoud. Eenvoudig automatisch schoonmaken met de reinigingsrobot geeft verlichting tijdens de exploitatie van het gebouw.

Alexander Schütte, gemeente Utrecht: “Duurzaamheid, efficiency en veiligheid, zijn voor ons belangrijke overwegingen bij het maken van systeemkeuzes. Vooral de slechte bereikbaarheid van de overkapping en de kostenbesparing die we hiermee in de exploitatiefase realiseren waren voor ons doorslaggevend bij het maken van de keuze voor de reinigingsrobot. Tevens is het eenvoudiger om de schoonmaakfrequentie te verhogen. Dat betekent een schonere omgeving voor de reizigers.”

Robotica is de toekomst voor smart buildingsStefan Spanjer, directeur KITE Robotics

Stefan Spanjer, directeur KITE Robotics: “Het idee voor de robot is ontstaan gedurende mijn studie werktuigbouwkunde/mechatronica aan de Universiteit Twente. Ik was er toen al van overtuigd dat robotica de toekomst zou zijn voor smart buildings. We zijn blij dat de gemeente Utrecht voor de robot heeft gekozen. De robot creëert veiligere omstandigheden en schonere gebouwen, zodat de leef- en werkomstandigheden er voor iedereen op vooruit gaan.”

Over KITE Robotics

KITE Robotics is gespecialiseerd in het vervaardigen van robots voor het reinigen van gevels en daken van gebouwen op een snelle, precieze, veilige en kostenbesparende wijze. KITE Robotics werkt samen met de Universiteit Twente en nam reeds diverse innovatieve awards in ontvangst, zo is het bedrijf bijvoorbeeld onlangs in de top 3 geëindigd bij de Provada start up battle.

Op de foto vlnr: Alexander Schütte, gemeente Utrecht, Thomas Neijenhuis, gemeente Utrecht en Stefan Spanjer, KITE Robotics.

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)