Zie Nieuws

Nieuwe website onderzoeksprogramma digitale samenleving gelanceerd

Vandaag is de nieuwe website over het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving gelanceerd.

In het onderzoeksprogramma bundelen dertig hoogleraren van de veertien Nederlandse universiteiten de krachten en werken samen om Nederland een internationale toppositie te geven op het gebied van mensgerichte informatietechnologie en om oplossingen te vinden op wereldwijde uitdagingen.

Het onderzoeksprogramma richt zich op zeven belangrijke maatschappelijke thema’s waar digitalisering een grote impact heeft: Citizenship & Democracy, Responsible Data Science, Health & Well-Being, Learning & Education, Work & Organisations, Digital Cities & Communities en Safety & Security.  

De UT speelt een belangrijke rol binnen het thema Health & Well-Being. Binnen dit thema werken acht universiteiten samen. De Universiteit Leiden (Andrea Evers) en Twente (Hermie Hermens) coördineren dit consortium. Voor de UT sluit dit thema perfect aan bij het dit jaar gestarte, UT brede, programma “Personalised eHealth Technology” aldus Hermie Hermens, coördinator van dit programma. Het is tevens een mooie erkenning dat de UT met haar multidisciplinaire aanpak om de zorg te verbeteren met innovatieve eHealth technologie, een uitstekende positie heeft verworven in Nederland. 

Bekijk de nieuwe website hier.