HomeNieuwsDoe mee aan het Makerfestival Twente 2017

Doe mee aan het Makerfestival Twente 2017

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen van het Maker Festival Twente 2017 zijn al in volle gang!

Het festival vindt plaats op 21 en 22 mei in hartje Roombeek. Dit jaar is het festivalthema 'Leonardo de uitvinder'. Nieuw dit jaar is de samenwerking met museum TwentseWelle. De UT is in de programmering een van de verschillende samenwerkingspartners.

Wat is een Maker Festival?

Maker Festivals en Maker Faires zijn festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, die “makers” in de schijnwerpers zetten. Maker Festivals stimuleren kennisdeling en innovatie en zijn een broedplaats en ontmoetingsplaats voor iedereen - jong en oud - die geïnteresseerd is in techniek en creativiteit.

Programmering

De programmering bestaat dit jaar uit zowel een Expertprogramma als een Makerprogramma. Het Makerprogramma is gericht op families (demo’s en workshops) en vindt plaats in museum TwentseWelle. Het Expertprogramma is gericht op professionals en vindt plaats in AKI (presentaties op bepaalde vakgebieden – bijv Robotica). In Tetem zal een mix van beide programma's vertegenwoordigd zijn. 

Kosten

Er wordt van makers geen financiële bijdrage verwacht voor deelname aan het festival. Ook de toegang voor het publiek tot het Maker Festival is gratis.

Aanmelden

Ben jij een spraakmakende Maker en/of Expert en wil je graag onderdeel zijn van deze inspirerende en onvergetelijke editie van het Maker Festival 2017? Download dan het inschrijfformulier op de website en meld je aan. Je kunt je op dit inschrijfformulier aanmelden voor zowel het maker- als het expertprogramma.