HomeNieuwsRenovatie Technohal gestart

Renovatie Technohal gestart

Deze maand is gestart met de inpandige sloop en het demontagewerk van de Technohal. De binnenwanden en de technische installaties worden gesloopt. Later volgt ook de buitengevel. De vloeren en staalconstructies blijven staan. Uitgangspunt bij het ontwerp is in stand houden van het unieke industriële karakter.

Strenge eisen

Omdat de Technohal dicht bij het Nanolab staat, zijn aan de inpandige demontage strenge eisen gesteld wat betreft te veroorzaken trillingen. Op strategische plaatsen zijn trillingssensoren aangebracht die gekoppeld zijn aan een computer. Op die manier kunnen de sloper, het Facilitair Bedrijf en het Nanolab zien of de overlast binnen de grenzen blijft. Komt de sloper er overheen en is schade veroorzaakt, dan volgt een boete.

September 2018

De inpandige sloop is naar verwachting eind februari gereed. Vervolgens starten de sloopwerkzaamheden aan de buitengevel. Het doel is om volgend voorjaar aan te besteden, waarna wordt gestart met de opbouw van de Technohal. En tenslotte is het streven om in september 2018 het gebouw in gebruik te nemen.

Ontwerp

Het Definitief Ontwerp wordt momenteel afgerond, waarna het project bestekmatig zal worden uitgewerkt. Lees meer over het duurzame en slimme ontwerp van de Technohal.

De renovatie van de Technohal staat onder supervisie van het Facilitair Bedrijf.