Wim Hof is the iceman

Zie Nieuws

21/1 Wim Hof: alleen als ie ijs- en ijskoud is Talkshow van Studium Generale

Iceman Wim Hof kan 1 uur en 53 minuten in een bak met ijsklontjes zitten. Menig mens zou het besterven en zelf veranderen in een ijsklontje. Hoe lukt het Wim Hof dit te overleven, zonder er zelfs een verkoudheidje aan over te houden? Artsen tasten in het duister over Hofs fysiologie en immuunsysteem: is hij een supermens? Hof zelf denkt van niet, hij wil laten zien dat in principe iedereen met een sterke geest tot zoiets in staat is.

Wim Hof is expert op het gebied van diverse meditatietechnieken waarmee hij zijn autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. Vanuit zijn bedrijf Innerfire traint hij ook andere ijsmannen en -vrouwen. Hof is houder van 21 Guinness World Records en auteur van De top bereiken is je angst overwinnen en Becoming the Iceman.

Dr. Matthijs Kox is als biomedisch wetenschapper verbonden aan het Radboud UMC en verrichtte diverse onderzoeken aan Wim Hof en zijn leerlingen. Kox en zijn collega’s proberen een wetenschappelijke verklaring te vinden voor Hofs prestaties.

Talkshow host: Peter Timmerman, Studium Generale

Dinsdag 21 januari, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Agora.