HomeNieuwsVan den Kroonenbergprijs voor Sigmax

Van den Kroonenbergprijs voor Sigmax

Op vrijdag 12 juni reikt het Universiteitsfonds Twente voor de 26ste keer de Van den Kroonenbergprijs uit. Dit jaar gaat de prijs naar Leo van den Ende, Walter Rijk en Reinier Morra van het Enschedese bedrijf Sigmax. De prijs is bestemd voor jonge ondernemers die een sterke binding hebben met de Universiteit Twente en zich onderscheiden door innovatieve producten of een vernieuwende bedrijfsvoering.


Stichting Universiteitsfonds Twente reikt op vrijdag 12 juni in de Grolsch Veste in Enschede de Van den Kroonenbergprijs uit. De uitreiking vindt plaats aansluitend aan de UT-Innovatielezing. De prijs gaat dit jaar naar het Enschedese bedrijf Sigmax.

De jury noemde Leo van den Ende, Walter Rijk en Reinier Morra van Sigmax ‘een voorbeeld voor andere ondernemers’ en het bedrijf een hightech bedrijf, met een positieve uitstraling naar de regio en de UT, dat laat zien dat het mogelijk is om op een structurele wijze te blijven groeien.


Sigmax

Sigmax bestaat uit meerdere succesvolle BV’s waaronder: Sigmax ICT Specialisten, Sigmax Mobile Solutions, en Sigmax Law Enforcement. Sigmax ICT Specialisten richt de computerinfrastructuur van bedrijven in en houdt ze in orde. Sigmax Mobile Solutions heeft jarenlange ervaring met het realiseren van passende mobiele oplossingen voor organisaties. Sigmax Law Enforcement maakt simpel gezegd ‘digitale bonnenboekjes’, zowel voor (parkeer)handhaving binnen gemeenten als voor algemene wetshandhaving door de politie.

Het bedrijf is opgericht in 1998 door algemeen directeur Leo van den Ende en technisch directeur Walter Rijk. In 2002 is Reinier Morra erbij gekomen als derde aandeelhouder. Alle drie hebben ze aan de UT gestudeerd.

Ondertussen telt het bedrijf 70 medewerkers en een indrukwekkend klantenbestand, met daarin ondermeer 50 gemeenten (waaronder de gemeente Enschede), 16 van de 26 politiekorpsen en bedrijven als Arcadis, Bosch, Connexxion en Norma.


Van den Kroonenbergprijs

De Van den Kroonenbergprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan jonge ondernemers die een sterke binding hebben met de Universiteit Twente en zich onderscheiden door innovatieve producten of een vernieuwende bedrijfsvoering. De prijs is vernoemd naar Harry van den Kroonenberg, voormalig rector magnificus en grondlegger van de Universiteit Twente. De prijs wordt dit jaar voor de 26ste keer uitgereikt. De winnaar krijgt 4.500 euro en een award, ontworpen door kunstenares Mohana van den Kroonenberg, dochter van de naamgever van de prijs.


Noot voor de pers:

De uitreiking van de Van den Kroonenbergprijs vindt vrijdag 12 juni plaats in de Grolsch Veste te Enschede, aansluitend aan de UT-Innovatielezing (aanvang 15.00 uur) die toegankelijk is voor genodigden en voor vertegenwoordigers van de pers. Meer informatie over Stichting Universiteitsfonds Twente vindt u op www.utwente.nl/ufonds.

Contactpersoon Sigmax Mobile Solutions: Inès Nijman, (053 480 31 20)

Contactpersoon Universiteit Twente: Joost Bruysters (053 489 2773).