Zie Nieuws

UT-studente Juul Nuijen krijgt Gerard Sanderink Beurs

Juul Nuijen, studente Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente, heeft een van de Gerard Sanderink Studiebeurzen toegekend gekregen. Het is voor het vijfde jaar dat UT-alumnus Gerard Sanderink, topman van Centric en Oranjewoud, de beurzen ter beschikking stelt. 

De winnaars van de beurs, dit jaar waren dat drie studenten van Saxion Hogeschool en één van de UT, krijgen 10.000 euro per jaar gedurende hun hele studie, mits ze blijven voldoen aan het hoge ambitieniveau dat uit hun aanvraag spreekt. Studeren lijkt tegenwoordig zo vanzelfsprekend, maar er kunnen allerlei omstandigheden zijn, ook financiële, die maken dat jonge mensen hun talent onvoldoende kunnen ontplooien. Zoals een van de winnaars het zei: “Het mag me nu ook wel eens méé zitten.” Juist die studenten wil Gerard Sanderink een duwtje in de rug geven. 

Band met Twente

Zelf afkomstig uit een boerengezin, is Sanderink na zijn UT-opleiding Elektrotechniek succesvol ondernemer geworden en staat hij hoog in de notering van Quote. Van de ontvangers van de beurs verwacht hij goede studieresultaten en ook dat zij bereid zijn na hun opleiding in Twente te gaan werken. Want dat is een ander doel van de beurs: versterking van de regio Twente die Sanderink na aan het hart ligt, door talent binnenboord te houden. Om die reden werkt hij ook aan een Sanderink Technology Center.

Talent met een verhaal

Ook de winnaars van dit jaar hebben elk hun eigen verhaal. Soms is studeren nauwelijks mogelijk door beperkte financiële mogelijkheden van de ouders. Soms slokt de bijbaan die nodig is om te kunnen blijven studeren, onevenredig veel tijd op. Soms staat de gezondheid in de weg. UT-studente Juul Nuijen (Technische Geneeskunde) en de Saxion-studenten Dennis Stronks (Technische Natuurkunde), Matthijs Jannink (Werktuigbouwkunde) en Judith Anna van Valkenburg (Industrieel Product Ontwerpen) krijgen dankzij de Gerard Sanderink Beurs volop de ruimte om hun talent te tonen. Net als voor zichzelf, legt de ondernemer ook voor de studenten de lat hoog: de studieresultaten worden wel gemonitord om te beoordelen of de beurs wordt gecontinueerd. 


In afwezigheid van Gerard Sanderink, hebben mevr Brigitte van Egten en Sanderink’s naaste collega Aike Schoots de prijzen uitgereikt namens de Stichting Gerard Sanderink.

Foto's Arjan Reef

Wiebe van der Veen
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)