HomeNieuwsSylvana Simons vervangt Kuzu bij lijsttrekkersdebat

Sylvana Simons vervangt Kuzu bij lijsttrekkersdebat

DENK heeft de komst van politiek leider en lijsttrekker Tunahan Kuzu naar de UT voor de debatreeks Van Torentje naar Torentje geannuleerd. Sylvana Simons is zijn vervanger.

Kuzu zou vrijdag in de Vrijhof door Ferry Mingelen en hoofdredacteur Martha Riemsma van De Twentsche Courant Tubantia worden ondervraagd over de plannen van DENK, maar heeft de deelname donderdagmiddag afgezegd. De partij heeft geen reden opgegeven voor het wegblijven van Kuzu.


Sylvana Simons is nu de hoofdgast op vrijdag 10 maart n de serie ‘Van Torentje naar Torentje’.  Simons is lijsttrekker van de door haar opgerichte partij Artikel 1. ‘We nemen de uitnodiging graag aan’, reageert woordvoerder Ian van der Kooye van Artikel 1. De nieuwe partij heeft bestrijding van discriminatie hoog in het vaandel staat. Sylvana Simons maakte aanvankelijk deel uit van de beweging DENK en stond hoog op de kandidatenlijst. In december maakte ze bekend DENK te verlaten. Simons werkte eerder als tv-presentator, fotomodel en vj.

Voor de bijeenkomst van vrijdag hadden zich meer dan 140 belangstellende lezers en studenten aangemeld. Zij worden geïnformeerd over de plotselinge afzegging van Kuzu en krijgen de mogelijkheid om morgen de bijeenkomst met Simons bij te wonen.  Ferry Mingelen en Martha Riemsma interviewen de lijsttrekker.

Het programma ‘Van Torentje naar Torentje’ begint om 11.30 uur (inloop 11.00 uur). Presentator Ferry Mingelen verzorgt een mini-masterclass. Het interview met Simons begint om 12.00 uur. Het debat is live te volgen op deze website.