HomeNieuws & eventsArtificiële Intelligentie – voorbij de hype

Artificiële Intelligentie – voorbij de hype

Over AI doen de wildste verhalen de ronde: slimme computers zouden een kwart van onze banen inpikken en er wordt gespeculeerd over ‘zelfbewuste’ AI. Experts – waaronder Elon Musk – roepen op tot een half jaar bezinning. Hoe zinvol is dat? Haroon Sheikh ontmaskert hypes en sci-fi scenario’s en gaat in op de vraag hoe wij AI zinvol in ons leven kunnen integreren. Welke kansen biedt deze technologie en wat kan bedreigend zijn? Prof.dr. Haroon Sheikh, is filosoof, schrijver en bijzonder hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies (VU). Voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid werkte hij mee aan Opgave AI. In samenwerking met: Inter-Actief, Ideefiks en KIVI Students Twente.

ZAAL: WAAIER 2

Vragen:

A. Heukels (Anneke)
Ondersteunend en Beheerspersoneel