HomeNieuws & eventsOpen Science Community Twente: Open Onderwijs in transitie. Sociale beweging of evidence-based onderzoeksdomein?

Open Science Community Twente: Open Onderwijs in transitie. Sociale beweging of evidence-based onderzoeksdomein?

Samenvatting: Het veld van open onderwijs heeft zijn wortels in afstandsonderwijs en heeft in de loop der jaren specifieke soorten activiteiten ontwikkeld, namelijk de publicatie van Open Educational Resources (OER) en de ontwikkeling van massale open online cursussen (MOOC's). Terwijl steeds meer instellingen voor hoger onderwijs hun onderwijsaanbod openstellen voor leerlingen van buiten de instelling, zijn de organisatorische implicaties van deze activiteiten niet goed onderzocht. In deze lezing zal ik een overzicht geven van de uitdagingen en kansen van open onderwijs en zal ik een verbinding leggen met gerelateerde velden zoals open access en open science.