HomeEvenementenScience Cafe Enschede/ Neutrino - poëet onder de deeltjes
neutrino

Science Cafe Enschede/ Neutrino - poëet onder de deeltjes

Neutrino’s gaan overal dwars doorheen en zijn daarom moeilijk te detecteren. Wetenschappers hebben iets bedacht om deze spookdeeltjes toch aan het licht te brengen. In Japan bouwden zij, 1000 meter onder de grond in een voormalige mijn, de Super-Kamiokande. Een gigantisch vat zuiver water met 11.000 detectoren. Filmmakers Hannie van den Bergh en Jan van den Berg filmden het gevaarte en spraken met wetenschappers en dorpsbewoners. Terwijl de bewoners vooral oog hebben voor de zichtbare bergen, bomen en dieren kijken de wetenschappers naar onzichtbare neutrino’s, in de hoop de oorsprong van het universum te ontrafelen.

Vertoning van de poëtisch-filosofische docu Neutrino, de dichter onder de elementaire deeltjes + nabespreking met Hannie van den Bergh en Jan van den Berg en neutrino-expert prof. dr. Patrick Decowski (UvA). In samenwerking met Concordia Cinema, KIVI Students Twente en Arago. Reserveren niet mogelijk; op 15 oktober zijn vanaf 19:30 uur gratis kaarten af te halen bij de kassa van Concordia. 

Zaal: Concordia, Oude Markt 15

Voor vragen:

A. Heukels (Anneke)
Ondersteunend en Beheerspersoneel