HomeEvenementenGender Bias in AI

Gender Bias in AI Lunch discussion with Agata Leszkiewicz and Karolina La Fors

FFNT nodigt je uit voor een lunchdiscussie over Gender Bias in AI.

Het snel veranderende gebied van Kunstmatige Intelligentie (AI) brengt kansen en uitdagingen met zich mee. Hoewel AI veelbelovend is voor de toekomst, kan het ook onbedoelde vooroordelen en gevolgen met zich meebrengen. Een recent onderzoek van UNESCO toonde verontrustend bewijs van genderstereotypen in Grote Taalmodellen (LLM's), waarbij vrouwen vaak worden afgebeeld in traditionele huishoudelijke rollen en mannen worden geassocieerd met carrière- en leiderschapsposities. Tijdens dit FFNT-evenement willen we deze belangrijke kwestie bespreken met twee inspirerende presentaties van UT-experts en een open discussie.