HomeEvenementenPassende zorg voor mensen met kanker in Nederland: de rol van radiotherapie toen, nu en in de toekomst

Passende zorg voor mensen met kanker in Nederland: de rol van radiotherapie toen, nu en in de toekomst IKNL-NVRO-UT Symposium op donderdag 25 april 2024, Auditorium TechMed Centre TL 1133, 11.30 - 16.00 uur

UITNODIGING

Wij nodigen u hierbij van harte uit voor het fysieke symposium “Passende zorg voor mensen met kanker: de rol van radiotherapie” dat wordt georganiseerd voorafgaand aan de promotieplechtigheid van Jelle Evers, junior clinical data scientist IKNL en promovendus aan de Universiteit Twente, waar hij zijn proefschrift: “Radiotherapy treatment patterns in the Netherlands: Insights from the Netherlands Cancer Registry” zal verdedigen.

In het gezamenlijke NVRO-IKNL project “Radiotherapie in Nederland – Inzicht middels overzicht” heeft Evers de trends in het toepassen van radiotherapie bij verschillende tumorsoorten in kaart gebracht op basis van data uit de Nederlandse Kankerregistratie. In de discussie van zijn proefschrift gaat hij daarnaast in op de te verwachten trends in de toekomst, op basis van projecties.

Het symposium gaat door in deze lijn: de toekomstige rol van radiotherapie met hierbij nieuwe technologieën en de tendens van passende zorg, ook in het kader van het Integraal Zorgakkoord. Hierbij komen thema’s zoals beeldvorming, de combinatie van bestralen en nieuwe geneesmiddelen en protonentherapie aan de orde.

Vooraanstaande sprekers nemen u mee in deze onderwerpen, onder andere:
Prof. dr. Henk Struikmans, emeritus hoogleraar LUMC
Prof. dr. Sjoerd Repping, UvA, Zorginstituut Nederland
Prof. dr. Suresh Senan, Amsterdam UMC, lokatie VUmc
Prof. dr. Liesbeth Boersma, UMC+
Prof. dr. Wim van Harten, Universiteit Twente, NKI

Het symposium vindt plaats van 11.30 tot 16.00 uur in het Auditorium van het TechMed Centre. Aansluitend om 16.45 uur, met voorafgaand om 16.30 uur een lekenpraatje, verdedigt Jelle Evers zijn proefschrift in gebouw de Waaier van de Universiteit Twente te Enschede.

Gedurende het symposium worden er foto’s gemaakt voor gebruik op de website en media-kanalen van de Universiteit Twente, NVRO en het IKNL.

Genodigden. Het symposium is bedoeld voor: 
-onderzoekers, zorgverleners, waarvan radiotherapeuten in het bijzonder, huisartsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen in de oncologische zorg,
-bestuursleden van patiëntenverenigingen,
-bestuurders, managers en beleidsmedewerkers.

 Accreditatie is aangevraagd bij de NVRO.

Via onderstaande link of registratiebutton onderaan kunt u zich aanmelden (Programma zie bijlage PDF)

Inschrijfformulier

Namens de organisatiecommissie
Drs. Monique Bloemers, NKI/AVL
Dr. Gabrielle Speijer, HagaZiekenhuis
Dr. ir. Mieke Aarts, IKNL
Dr. Maurice van der Sangen, Catharina Ziekenhuis
Prof. dr. Henk Struikmans, emeritus hoogleraar LUMC
Prof. dr. Sabine Siesling, IKNL, Universiteit Twente

Passende zorg voor mensen met kanker in Nederland: de rol van radiotherapie toen, nu en in de toekomst IKNL-NVRO-UT Symposium op donderdag 25 april 2024, Auditorium TechMed Centre TL 1133, 11.30 - 16.00 uur
Registreer