HomeEvenementenTry-out Samenwerkingsconcert SHOT en HOT

Try-out Samenwerkingsconcert SHOT en HOT

Is het nou SHOT of HOT? Of allebei? Kom luisteren en je komt erachter!

Begin maart geven Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) en Harmonie Orkest Twente (HOT) een dubbelconcert.

HOT is een orkest dat bestaat sinds 2004 en onder leiding staat van Joop Boerstoel. Het orkest streeft zowel een hoog muzikaal niveau na als het zijn van een hechte club. Afgelopen 14 oktober heeft HOT bij deelname aan het Hanzefestival in Rijssen de prijs gewonnen voor ‘Beste muziekinhoudelijke uitvoering’. SHOT is het studentenorkest van de Universiteit Twente dat jaarlijks optredens verzorgt in en rondom Twente en staat onder leiding van Ronny Buurink. Daarnaast reist het orkest één keer in de twee jaar af naar het buitenland voor een concours. Vorig jaar heeft SHOT nog gewonnen in de eerste divisie op het ONHK. Dit jaar doet SHOT tevens mee aan het concertconcours in Zutphen op 9 maart. Dit samenwerkingsconcert is voor SHOT een try-out. 

HOT zal ons voor de pauze eerst meenemen op een tocht door Frankrijk in het muziekstuk Voyages arrangement van Marcel Peeters. Vervolgens zullen ze een gevarieerd programma spelen met allemaal Franse titels, zoals Homage van Jan van der Roost en bekender Les Feuilles Mortes (Autumn leaves) van Joseph Kosma en Alfred Reed. Het ene stuk is geschreven voor een twaalfjarig jubileum, terwijl een ander stuk gaat over de liefde. HOT zal afsluiten met een grandioze mars: ‘Marche Gammatique’ van Gerard Boedijn en een Frans lied Et Maintenant, ook wel What Now My Love arrangement van Pascal Devroye.

SHOT zal de concoursstukken Danse Funambulesque geschreven en Rapsodia Hernandiana ten gehore brengen na de pauze. Danse Funambulesque, geschreven voor harmonieorkest door Gert Buitenhuis, gaat over een koorddanser. Het stuk bestaat uit een introductie, waarna het verhaal zich ontvouwt naar een koorddanser die zo goed als mogelijk probeert te balanceren op het koord. Rustige delen zullen afwisselen met delen die de koorddanser bijna volledig uit balans brengen. Rapsodia Hernandiana, geschreven door  Santiago Quinto Serna, is een eerbetoon aan de Spaanse dichter Miguel Hernandez. Dit stuk bestaat uit meerdere delen die geïnspireerd zijn op de gedichten en het tragisch korte leven van deze dichter. 

Kom luisteren en geniet van de klanken van HOT en SHOT!

- locatie volgt binnenkort -